Tema întunecată pentru YouTube ajunge pe iPhone

Tema întunecată pentru YouTube ajunge pe iPhone

După ce ne-a făcut viața mai ușoară pe desktop, tema întunecată de pe YouTube a ajuns să poate fi activată pe iPhone sau iPad.

Inițial, a fost vorba de un experiment. O echipă de dezvoltatori de la YouTube s-au jucat un pic și au creat o temă întunecată pentru varianta web a îndrăgitului serviciu de streaming. Pentru a o activa, erai nevoit să urmezi o serie stufoasă de pași destul de tehnici. Între timp, întregul proces a devenit semnificativ mai prietenos și implică doar câteva clickuri.

Din păcate pentru fanii sesiunilor de vizionare mai relaxante, aceeași funcție nu a existat pe YouTube pentru iPhone sau Android. Cei de la Google au ajuns să clasifice elementul respectiv de design ca fiind cea mai cerută funcție, din cauza presiunii din partea utilizatorilor.

Realitatea este că, mai ales seara sau pe parcursul nopții, există beneficii reale dacă te expui la o lumină pală și discretă cu o temperatură caldă. Au existat studii care confirmă faptul că te ajută să adormi mai ușor. În același timp, dacă stai noaptea cu ochii într-o pagină de YouTube obișnuită, albul strident de pe margine are toate șansele să-ți strice somnul.

[readmore]

Din fericire, tema întunecată a ajuns în aplicația YouTube pentru iOS. În funcție de la limba pe care o ai setată la telefon, o vei găsi în setări cu numele de Temă Întunecată sau Dark Theme. În mod surprinzător, deși vorbim de o aplicație Google, aceeași opțiune va ajunge pe terminalele cu Android peste câteva săptămâni, fără să fie menționată o dată exactă. După ce o activezi, fundalul și elementele de interfață vor fi reprezentate printr-o combinație de negru și gri.

GIF-ul animat de mai jos te ajută să o activezi, dar procesul este cât se poate de simplu. Faci un tap în colțul din dreapta sus pentru a-ți accesa profilul, intri la Setting și faci un tap pe switch-ul din dreptul Temei Întunecate.Dark+Theme youtube

Citește și:
Etichete: