De ce te va interesa Telekom Electronic Beats în acest weekend

De ce te va interesa Telekom Electronic Beats în acest weekend

Dacă ești fan muzică electronică și nu ai planuri pe weekend, Telekom are pentru tine. Compania a lansat platforma Telekom Electronic Beats și a pregătit un eveniment cu muzică și proiecții de film.

Telekom a aniversat un an de #Netliberare cu rezultate îmbucurătoare. Cu această ocazia a lansat și platforma Telekom Electronic Beats pentru iubitorii de muzică electronică și nu numai. În plus, în Control Club din București – unde se desfășoară evenimentul – vei putea viziona gratis două documentare cu și despre muzică.

Evenimentul îl găsești pe Facebook drept Marea Debarcare Telekom Electronic Beats în România. Deși în România este pentru prima dată când este organizat evenimentul, în Germania a făcut deja majoratul. Proiectul a fost dezvoltat în Germania în 2000 și mai este prezent în Polonia, Ungaria, Albania, Macedonia și, de acum, în România.

Electronic Beats România are ca target promovarea de conținut românesc în proporție de 60%. Restul de 40% va fi completat de artiști internaționali. În plus, există deja parteneriate cu mai mulți organizatori de festivaluri, ca Electric Castle și Citadela, urmând și altele.

De ce să mergi la Telekom Electronic Beats

În primul rând, pentru muzică. În ultimii ani România și-a lărgit portofoliul de festivaluri și evenimente dedicate muzicii. Chiar și așa, muzica electronică rămâne cumva în umbră. Line-up-ul evenimentului cuprinde nume cunoscute din industrie, ca Golan, Yellow, Otherside & Temple Invisible sau Calin.

În al doilea rând, pentru proiecția de film. În cele două zile de festival vei urmări două documentare emblematice pentru industria muzicală electronică. Primul este „The Man from Mo’Wax”. Lungmetrajul spune povestea și arată cariera DJ-ului James Lavelle. În film își mai fac apariția DJ Shadow, Thom Yorke, Joshua Homme, Grandmaster Flash, Ian Brown și 3D (Massive Attack).

Documentarul prezintă evoluția lui Lavelle, de la primul DJ set, susținut la numai 14 ani, la înființarea labelului Mo’Wax la 18 ani și apoi lansarea celebrului album U.N.K.L.E. – Psyence Fiction, la 22 de ani.

Cea de-a două proiecție ecranizează „We Are Modeselektor”,  portretul prieteniei ce-i leagă pe Gernot Bronsert și Sebastian Szary, artiștii cunoscuți pentru melanjul unic de IDM, glitch, electro house și experimental techno.

Marea Debarcare Telekom Electronic Beats se desfășoară în perioada 13 – 14 aprilie în Control Club din București. Joi, începând cu 19.30 vei viziona „The Man from Mo’Wax”, iar vineri, de la aceeași oră, „We Are Modeselektor”.