Telefonul cu nouă camere foto ar putea deveni realitate

Telefonul cu nouă camere foto ar putea deveni realitate

Telefoane cu două și trei camere foto principale avem deja pe piață, dar am putea avea parte și de un smartphone cu nouă astfel de camere.

Light este compania care a creat acum ceva vreme camera foto L16, care venea cu 16 sisteme de fotografiat, încorporate într-un design suficient de mic cât să-ți încapă în buzunar. Aceștia ar putea intra și pe piața telefoanelor mobile și ar experimenta cu mai multe prototipuri, care au între cinci și nouă camere foto principale.

Conform Light, sistemul de camere foto poate crea fotografii de până la 64 de megapixeli și se comportă exemplar în condiții de lumină slabă, dar și când vine vorba de crearea profunzimii în imagini.

Tranziția către telefoane mobile pare o idee bună pentru cei de la Light. Camera L16 avea ceva probleme cu software-ul, dar mai important era faptul că nu prea aveai de ce să o cumperi, când puteai miza pe un telefon bun în locul acesteia. Nici nu mai are rost să amintim de prețul de 2.000 de dolari al gadget-ului.

Light are șansa de a-și face propriul telefon cu un sistem de camere multiple sau poate profita de pe urma licențierii tehnologiei către un producător deja existent. Oricum ar fi, au șanse foarte mari să aibă mai mult succes decât au avut deja, din punct de vedere comercial.

În plus, apariția unui asemenea telefon pe piață ar duce la ridicarea mizelor în ceea ce privește smartphone-urile de top, cu sisteme de camere foto duale sau duble. După ce P20 Pro a venit cu trei camere și se vehiculează că V40 ar avea cinci camere, apariția unui telefon cu nouă camere foto ar fi un adevărat eveniment, mai ales în această perioadă.

Nici n-ar trebui să așteptăm foarte mult, deoarece Light ar fi gata să anunțe un astfel de telefon pe parcursul acestui an.

Sursa: theverge.com
Etichete: