12 ian. 2018 | 13:58

Telefoanele Nokia Asha ar putea reveni pe piață

ACTUALITATE
Telefoanele Nokia Asha ar putea reveni pe piață

Telefoanele Nokia Asha au avut ceva succes acum câțiva ani, înainte de debutul smartphone-urilor, iar acestea ar putea să revină în curând.

După ce HMD Global a reînviat brandul Nokia, anul trecut, lucrurile au început să se miște din ce în ce mai bine. La intrarea pe piață, producătorul avea un număr limitat de terminale, însă inginerii s-au ținut de treabă și acum, găsești o mulțime de telefoane Nokia pe care te poți baza. Indiferent că ai un buget limitat și vrei un telefon entry-level sau ai pus ochii pe un flagship, Nokia are deja soluții, la aproximativ un an de la reintrarea pe piață.

Între noile telefoane Nokia poți găsi și clasicul reînviat, legendarul model 3310. Acesta a debutat ca model 2G inițial, iar ulterior a avut parte și de un facelift minor, complementat cu introducerea suportului 3G. Acum, compania pare să lucreze și la o variantă cu 4G, dar și cu un sistem diferit de operare.

Brandul Asha, care a dat câteva telefoane bune pe piață înainte ca Nokia să fie acaparat de Microsoft, a fost înregistrat de către HMD Global. Nu e clar cum au reușit finlandezii să facă asta, deoarece brandul Asha era deținut de Microsoft, după achiziția companiei producătoare de telefoane. Cel mai probabil, însă, transferul drepturilor a fost negociat de către cele două companii.

Acum, întrebarea cea mare este dacă HMD Global vrea să readucă Asha pe piață. Sunt șanse mari să se întâmple asta, altfel e greu de explicat de ce ar fi vrut compania să obțină un brand pe care să nu-l folosească. Rămâne să vedem dacă telefoanele vor fi unele smart sau dacă vom avea parte de telefoane de bază, ideale pentru piețele în curs de dezvoltare.