Nokia 3310 îți promite conexiune 4G în viitorul apropiat

Nokia 3310 îți promite conexiune 4G în viitorul apropiat

Nokia 3310 a apărut în variantă 2G, apoi a venit upgrade-ul la variantă 3G, iar în viitorul apropiat vei putea folosi clasicul modern și în mod 4G.

Nokia 3310 a fost unul dintre cele mai emblematice telefoane create vreodată, așa că merita un salt în vremurile moderne, odată cu  renașterea brandului, sub emblema HMD Global. Telefonul a fost primit cu bune și cu rele la începutul anului, însă per total, stă destul de bine, ba chiar din ce în ce mai bine.

Acum vreo trei luni scriam despre lansarea lui Nokia 3310 în variantă 3G. Telefonul cu modem 3G are dimensiuni ceva mai mari decât ale generației anterioare, astfel că volumul telefonului este cu 13,29%. Noul Nokia are parte de un redesign care ține cont de aspectul ergonomic, astfel că tastele sunt ceva mai distanțate unele de altele, pentru ca experiența de scris să fie ceva mai bună.

E rândul conexiunii 4G să ajungă pe Nokia 3310, iar descoperirea a fost făcută după ce telefonul a ajuns la TENAA, organizația care reglementează dispozitivele de telecomunicație în China.

Și de această dată avem o schimbare față de modelul anterior. Nokia 3310 cu 4G va rula sistemul de operare YunOS, nu Feature OS sau s30+, pe care s-au bazat modelele anterioare.

YunOS are capacitatea de a rula anumite aplicații de Android, fiind bazat pe AOSP. Astfel, putem spera la variante de aplicații simplificate, care să ruleze pe telefon, cum ar fi cea de WhatsApp.

Rămâne de văzut cât de populară va fi o asemenea variantă de telefon, având în vedere că țările cu rețele 4G dezvoltate au și locuitori cu o putere de cumpărare mai mare, care s-ar putea orienta către alte smartphone-uri.

Citește și:
Etichete: