Tablourile care ascund o avere în văzul tuturor sunt cea mai tare idee

Tablourile care ascund o avere în văzul tuturor sunt cea mai tare idee

Un artist aduce arta și criptocurrency împreună în câteva lucrări fascinante, care folosesc modele abstracte construite din piese Lego. Fiecare piesă reprezintă o cheia privată și oricine poate descifra puzzle-ul pleacă cu banii acasă.

Câteva tablouri fac observatorii să se confrunte cu două sentimente contrare – fascinație și furie – în același timp. În aceeași „oală” bagi arta și criptomonedele, iar rezultatul final e cheia chiar și către 10.000 de dolari

Andy Bauch este responsabil pentru tablourile abstracte. Bauch a început să fie fascinat de monede digitale din 2013. Totuși, nu a investit în ele. În 2016, a început să integreze interesul lui pentru Bitcoin cu arta.

Bauch spune că fiecare piesă a seriei „este o cheie secretă a diferitelor tipuri de criptocurrency”. În 2016 a cumpărat diferite cantități de Bitcoin, Litecoin și alte monede și le-a pus în portofele digitale diferite . Fiecare portofel este criptat cu o cheie privată care constă dintr-un șir de litere și numere.

Această cheie a fost inițial introdusă într-un algoritm pentru a genera un model. Apoi Bauch a modificat algoritmul, pe ici pe colo, și l-a pus în tablouri. După finalizarea lucrărilor, el le-a testat riguros, pentru a se asigura că într-adevăr vei primi cheia privată potrivită când este procesată prin formula sa.

Lucrarea nu ar exista fără cheia privată a portofelului, iar fiecare piesă are un preț propriu. Titlurile explică ce tip de monedă este în portofel și cât de mult merita la momentul cumpărării.

În timpul expozițiilor sale, Bauch proiectează un feed în timp real al valorilor fiecărui portofel. Cine vrea, poate cumpăra tabloul în încercarea de a-l descifra acasă. Însă orice spectator care crede că a spart codul poate lua banii din portofele.

„Multe lucruri pe care le fac încearcă să acopere acest decalaj care există între tehnologie și umanitate”, spune Bauch. Artistului îi plac piesele Lego, deoarece îi oferă o modalitate de a lucra cu o estetică asemănătoare pixelilor.

În orice caz, dacă crezi că ești inițiat într-ale croptocurrency-ului și artei, lucrările pot fi văzute pe Artsy, iar portofelele le găsești pe acest site.