Aplicația care îți găsește sosia în tablouri celebre

Aplicația care îți găsește sosia în tablouri celebre

Poate că te-ai întrebat o dată sau de mai multe ori dacă ai vreo sosie într-un tablou celebru; de acum poți afla ușor asta.

Pe internet apar periodic imagini comparative între oameni obișnuiți și sosiile lor, găsite în diverse opere de artă din marile sau micile muzee ale lumi. Probabil că, atunci când ai văzut astfel de comparații, te-ai gândit și tu dacă ai o asemenea sosie, dar sigur ți-ai dat seama că șansele de a o găsi sunt destul de mici.

Nu trebuie să te resemnezi, însă, cu gândul că n-o să-ți găsești niciodată sosia într-o pictură sau într-o sculptură. Google îți sare în ajutor dacă ești în căutarea sosiei rătăcite pe vreun perete de muzeu. Noul update al aplicației Arts & Culture îți dă posibilitatea să-ți faci un selfie, pe care să-l încarci pentru căutarea sosiei. Aplicația folosește recunoașterea facială pentru a căuta într-o bază de date enormă și încearcă să descopere un personaj potrivit, care îți seamănă.

La finalul căutărilor, îți arată cine este ”geamănul” tău dintr-o operă de artă, dar îți oferă și un procentaj de asemănare. Ai chiar și posibilitatea să dai share la rezultat, dacă vrei să le arăți și altora cu cine semeni.

Noua funcție din aplicație nu e perfectă, însă. Uneori, s-ar putea să te trezești că ești asemuit cu persoane care nu seamănă mai deloc cu tine. Totuși, Google vede ceva acolo, așa că trebuie să-ți prezinte și ție rezultatul, chiar dacă ai 20 de ani și semeni cu o femeie de 80 de ani dintr-o pictură. Cel mai probabil, serviciul se va îmbunătăți în viitor și vei putea găsi mai ușor o sosie între opere de artă.

Citește și:
Sursa: engadget.com
Etichete: