Un startup românesc primește un milion de euro ca să ajute copiii

Un startup românesc primește un milion de euro ca să ajute copiii

Un startup din Cluj a demarat realizarea platformei de sănătate Wello, care este destinată familiilor cu copii cu probleme de greutate. Platforma a primit o finanțare totală de un milion de euro și oferă, printre altele, programe de nutriție personalizate.

Wello include o aplicație pentru dispozitivele mobile și a fost realizată de o echipă de șapte specialiști în tehnologia informației din județul Cluj. Valoarea totală a proiectului se ridică la un milion de euro, din care peste 650.000 de euro au fost atrași ca finanțare nerambursabilă.

De asemenea, startup-ul a fost desemnat câștigător în cadrul Programului Operațional Competivitate 2014-2020 și este cofinanțat din fondul European de Dezvoltare Regională.

Echipa a început să lucreze la platforma web în august 2017, iar varianta beta a platformei va fi lansată în toamna acestui an.

Aceasta propune o soluție în ceea ce privește problema excesului de greutate din rândul copiilor – unul din trei copii din Europa, cu vârste cuprinse între șase și nouă ani, este supraponderal sau obez.

În România, problema este mult mai mare decât atât, deoarece țara noastră se află pe locul al doilea în Europa atunci când vine vorba de numărul copiilor cu exces de greutate.

Wello este destinată familiilor cu copii cu vârste între 8 și 14 ani. Aceasta le oferă părinților diverse informații despre alimentația sănătoasă.

De asemenea, platforma oferă programe de nutriție personalizate și sfaturi de la experți în nutriție, antrenori de fitness și medici generaliști. Indicațiile vor fi analizate de AI și oferite în funcție de activitatea fizică și programul de somn al copiilor. În plus, aplicația îți recomandă, în funcție de locația ta, locuri unde să mănânci sănătos și furnizori de alimente sănătoase.

Wello permite interacțiunea cu dispozitive pentru monitorizarea activității, precum brățări de fitness și smartwatch-uri. Aplicația este dezvoltată de Art Dynasty, companie prezentă pe piața românească a serviciilor de design specializat și speră să reducă problemele cauzate de excesul în greutate.

Citește și:
Etichete: