De ce s-a băgat Starbucks în lumea monedelor virtuale ca Bitcoin

De ce s-a băgat Starbucks în lumea monedelor virtuale ca Bitcoin
Sursa foto: BTC News

Compania Starbucks a „democratizat” cafeaua s-o iei la litru. Acum vrea o bucată din piața monedelor virtuale printr-un parteneriat cu Microsoft.

Starbucks a anunțat că lucrează cu Microsoft și o companie de exchange pentru a crea o nouă platformă, care le va permite clienților cafenelei să folosească Bitcoin și alte monede virtuale convertite în dolari pentru a efectua plățile.

Compania la care lucrează Starbucks, alături de Microsoft, Intercontinental Exchange și BCG, se numește Bakkt. Bakkt va permite clienților Starbucks, dar și instituțiilor, să cumpere, vândă, stocheze și cheltuie criptomonede începând cu luna noiembrie. Platforma va converti criptomonedele în dolari americani, care vor putea fi folosiți pentru a cumpăra orice produse Starbucks.

„În calitate de comerciant, Starbucks va juca un rol esențial în dezvoltarea de aplicații practice, de încredere și reglementate pentru consumatorii care vor converti banii digitali în dolari americani utilizabili la Starbucks”, a explicat Maria Smith, vicepreședinte de parteneriate și plăți la Starbucks. „Ca lider în mobile pay pentru cei peste 15 milioane de membri Starbucks Rewards, Starbucks se angajează să inoveze prin extinderea opțiunilor de plată pentru clienții noștri”.

Scepticii sunt de părere că utilizarea criptomonedelor pentru plăți nu este cea mai înțeleaptă idee, din cauza volatilității lor. Drept exemplu, bitcoinul a scăzut cu 50% anul acesta. De la o zi la alta, pot exista diferențe de o sută de dolari în ceea ce privește această criptomonedă.

Totuși, implicarea Starbucks ar putea oferi mai multă stabilitate criptomonedelor. Mai mult, acestea ar putea fi aduse în zona mainstream. „Astea sunt vești foarte mari pentru bitcoin, pentru că oamenii se întreabă – unde poți cheltui criptomonede? Acum, la orice Starbucks”, a explicat Brian Kelly, fondator și CEO la BKCM.

Totuși, criptomonedele nu vor putea fi folosite ca atare – după cum am menționat mai sus. Ele vor fi mai întâi convertite în dolari americani, abia apoi vor putea fi folosite.

Sursa: CNBC