S.T.A.L.K.E.R. 2 este confirmat de creatorii seriei, dar mai ai de așteptat

S.T.A.L.K.E.R. 2 este confirmat de creatorii seriei, dar mai ai de așteptat

S.T.A.L.K.E.R. 2 a fost îndelung așteptat de fanii originalului, iar dacă ești unul dintre ei, te va bucura să afli că dezvoltatorii au confirmat apariția noului joc.

Franciza S.T.A.L.K.E.R. este una extrem de populară între fanii jocurilor post-apocaliptice, iar dacă n-ai încercat titlurile până acum, ai putea să le dai o șansă. Povestea jocurilor te duce într-un univers alternativ, în care vei explora zona din preajma Cernobîlului, unde s-a petrecut accidentul nuclear din 1986.

S.T.A.L.K.E.R. 2 a fost anunțat prima oară încă din 2010 de către GSC Game World, când compania a promis că va aduce un joc cu un nou engine, care urma să fie lansat în 2012. În decembrie 2011 primeam încă o confirmare de lansare a jocului, iar în 2012 venea vestea anulării proiectului.

Cei de la GSC au continuat să lucreze la alte proiecte și au lansat Cossacks 3 în 2016, însă n-au ignorat fanii jocurilor post-apocaliptice. Astfel, ajungem în prezent și primim o nouă confirmare pentru apariția lui S.T.A.L.K.E.R. 2. Aceștia au lansat deja un site pentru joc, accesibil aici, de unde afli și care este data de lansare a jocului, 2021. E destul de departe, însă tot e mai bine decât nimic, iar de data asta e foarte probabil să nu mai avem parte de amânări sau anulări ale proiectului.

Seria de jocuri S.T.A.L.K.E.R. este, într-o oarecare măsură, bazată pe cartea Picnic la Marginea Drumului, dar și pe filmul Stalker, apărut în 1979. Deși povestea are o bază reală, există mai multe elemente supranaturale care adaugă greutate storyline-ului, pe care le descoperi pe măsură ce explorezi Zona, regiunea din jurul centralei nucleare de la Cernobîl. Primul joc a apărut în 2007, iar ultimul în 2009, așa că vom avea o diferență de 12 ani între acesta și noul titlu.

Citește și:
Sursa: gamespot.com