Stalker, capodopera lui Tarkovski, va primi o versiune remasterizată și acesta e primul trailer [VIDEO]

Stalker, capodopera lui Tarkovski, va primi o versiune remasterizată și acesta e primul trailer [VIDEO]

Unul dintre cele mai apreciate filme SF ale tuturor timpurilor, Stalker, va primi o versiune remasterizată, iar aceasta tocmai a primit primul trailer. 

Stalker este o capodoperă a cinematografiei, filmul fiind privit, chiar și în zilele noastre, drept una dintre cele mai bune pelicule create vreodată. Realizat în 1979, Stalker (Călăuza) a adunat în jurul său o mulțime de fani, fani care așteaptă cu nerăbdare lansarea noii versiuni a filmului.

Acum, cei de la Criterion Collection au de gând să lanseze o versiune restaurată a filmului. Stalker la calitate înaltă va fi lansat în luna mai și va apărea chiar și într-un cinematograf din SUA.

Zilele trecute a apărut și primul trailer, noua versiune a filmului lui Andrei Tarkovski pare absolut superbă și pregătită pentru ecranele de înaltă rezoluție din 2017.

Povestea din Stalker (Călăuza) este una foarte interesantă. Acțiunea are loc la douăzeci de ani după ce un obiect misterios venit din cer a decimat un orășel de provincie din Rusia. O mână de oameni au dispărut în împrejurimile „Zonei”, cum este cunoscut locul impactului. Accesul este strict interzis, dar cei curajoși pot pătrunde în interiorul Zonei cu ajutorul unei călăuze. Acolo se găsește Încăperea în care dorințele pot deveni realitate.

Filmul este bazat pe romanul „Picnic la marginea drumului” scris de frații Strugatsky. Stalker este o capodoperă din punct de vedere vizual, dar este și un film cu profunzime, explorând teme filozofice, științifice și spirituale.

Trailerul pentru noua versiune poate fi văzut mai jos.

Exclusive: STALKER TRAILER – New Restoration 2017 from The Playlist on Vimeo.

Citește și:
Etichete: