Cele mai bune jocuri video inspirate din filme

Cele mai bune jocuri video inspirate din filme

Lista cu cele mai bune jocuri video inspirate de filme include câteva titluri legendare.

Este un lucru bine știut că marea majoritatea a jocurilor inspirate de filme în ziua de azi sunt extrem de slabe. Însă nu a fost întotdeauna așa. Pare incredibil acum, dar au existat vremuri în care asemenea titluri erau considerate chiar revoluționare. Astfel, am vrut să aruncăm o privire în trecut peste câteva dintre cele mai bune jocuri video inspirate de filme.

Cele mai bune jocuri video inspirate de filme – Tron 2.0

Deși este considerat unul dintre cele mai bune jocuri video inspirate de filme, mulți sunt de părere că Tron 2.0 ar fi putut să aibă parte de și mai mult succes. Este unul dintre ultimele jocuri produse vreodată de cei de la Monolith, un studio pe care foarte puțini oameni și-l mai amintesc în ziua de azi. Povestea din joc este considerată o continuare a filmului, protagonistul fiind Jeb, fiul lui Alan Bradley (din primul Tron).

Jeb ajunge în mediul digital, pentru a elimina un virus plantat de o companie rivală în sistemul angajatorului său și trebuie să vâneze inamici, în timp ce este ajutat de diverse programe. Mecanica din interiorul jocului este una destul de complexă, care necesită diverse permisiuni și obținerea unor elemente pentru a putea progresa și pentru a vă putea îmbunătăți abilitățile.

Dacă sunteți fani ai shooter-elor însă nu prea sunteți la curent cu universul Tron, atunci acest joc s-ar putea să nu vă atragă de la început. Dar chiar și așa, Tron 2.0 rămâne cel mai bun joc Tron lansat până în ziua de azi și poate fi descărcat de pe Steam.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars: Knights of the Old Republic nu este doar unul dintre cele mai bune jocuri video inspirate de filme, ci și unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile. Star Wars: KOTOR a fost printre puținele titluri din respectivul univers care au reușit să fie apreciate la scară mondială. Poveste captivantă din primul joc a fost continuată de cel de-al doilea într-o manieră similară, fiind introduse noi personaje, noi planete și noi elemente de gameplay.

Contextul în care se desfășoară întâmplările din Star Wars: KOTOR este destul de complex. Întâmplările au loc cu mii de ani înainte celor prezentate în filme. Republica, o uniune de planete care au acceptat un set de legi comune, se confruntă cu războaie pe toate fronturile. Invazia unei facțiuni denumită ”Mandalorieni” din urmă cu ceva timp aproape a distrus Republica. Aceasta a fost salvată de doi cavaleri Jedi, Revan și Malak, care, ignorând ordinele consiliului Jedi, au plecat la război. Bătăliile duse de aceștia au echilibrat balanța, iar într-un final, au dus la câștigarea războiului.

Dar Revan și Malak au devenit atrași de partea întunecată a forței și, astfel, cei doi eroi și-au unit forțele cu Sith, inamici declarați ai Republicii de mii de ani. Adunând o armată vastă, aceștia au pornit la atac, iar în timpul acestui război are loc acțiunea din joc. Revan a fost omorât pe parcurs (sau, cel puțin, așa ni se spune la început), iar Malak a preluat comanda și forțele Sith par a fi acum de neoprit. Star Wars: Knights of the Old Republic poate fi descărcat de pe Steam, dar și de pe Google Play Store și App Store.

Seria S.T.A.L.K.E.R.

Nu împrumută prea multe elemente din filmul ”Stalker”, regizat de Andrei Tarkovski, sau din cartea ”Picnic la marginea drumului”, scrisă de frații Arcadi și Boris Strugațki, însă jocurile din seria S.T.A.L.K.E.R. sunt, fără îndoială, bazate pe aceste două creații. Au fost dezvoltate de ucrainenii de la GSC Game World, iar acțiunea se desfășoară într-un univers paralel, în care explozia de la Cernobîl este urmată de una secundară, care dă naștere unor fenomene extrem de ciudate în zona respectivă.

La fel ca în film și în carte, suprafața în care toate aceste fenomene ciudate au loc se numește ”Zona” și este izolată de restul lumii și protejată de forțele armate ale Ucrainei. Dar, în timp, oamenii au găsit metode prin care pot intra nevăzuți în Zonă, pentru a recupera diverse elemente de valoare, fiind dispuși să înfrunte numeroasele anomalii și creaturi ciudate care se găsesc în interiorul ei. Jocurile din serie sunt disponibile pe Steam AICI.

Cele mai bune jocuri video inspirate de filme – Alien: Isolation

Jocul Aline: Isolation a fost unul dintre cele mai bune jocuri din genul horror lansate în anul 2014. Acesta beneficiază de un gameplay extrem de interesant cu o coloană sonoră care te va ține conectat la joc, toate acestea fiind completate de grafica de excepție a jocului. După cum probabil știți deja, Alien: Isolation se diferențiază de celelalte jocuri inspirate de universurile Alien și Predator prin accentul pe care îl plasează pe gameplay-ul stealth.

Nu de puține ori, jucătorul va avea impresia că nu are absolut nicio putere și va fi nevoit să se ascundă în locuri precum dulapuri pentru a scăpa de monștri. În mod interesant, Alien Isolation trebuia să fie inițial un joc third-person, însă dezvoltatorii au schimbat planurile pe parcurs. Puteți cumpăra jocul folosind linkurile următoare: Alien: Isolation pentru PS4Alien: Isolation pentru PS3. De asemenea, este disponibil pe Steam.

Alien versus Predator 2

Lista noastră cu cele mai bune jocuri video inspirate de filme include nu unul, ci două titluri inspirate de filmele Alien și Predator. Nu aveam cum să ignorăm Alien versus Predator 2, dezvoltat tot de către Monolith, aceeași companie care s-a ocupat de Tron 2.0. A fost lăudat atât pentru modul single-player, cât și pentru cel multiplayer.

În cadrul campaniei, de exemplu, jucătorii vor putea alege unul dintre cele trei personaje principale: un xenomorf (Alien), un Predator sau un pușcaș marin. Fiecare dintre aceștia are propriile arme și abilități, dar și propria poveste. La multiplayer, pe lângă acestea trei, erau incluși și mercenarii corporației. Jocul nu se găsește pe Steam, însă, dacă sunteți fani ai seriei, puteți descărca Alien versus Predator Classic 2000.

GoldenEye 007

De câte ori în viață ați avut ocazia de a spune despre un joc inspirat de un film că este revoluționar? Cel mai probabil, de prea puține ori. Însă GoldenEye 007 este un caz fericit. Jocul acesta a reprezentat un succes de proporții pentru cei de la Rareware, reușind să ajungă pe lista unora dintre cele mai bune shootere din toate timpurile, alături de titluri precum cele din seriile Quake, Half-Life și Unreal Tournament.

Jocul urmează povestea din film, însă utilizatorul nu va fi forțat întotdeauna să mitralieze tot ce îi stă în cale, iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care jocul a avut atât de mult succes. De asemenea, în ciuda numeroaselor acțiuni pe care utilizatorii le pot efectua, controlurile sunt relativ ușor de înțeles. Nu trebuie să uităm nici dialogurile, acestea fiind pline de replici care mai de care mai amuzante din partea lui Bond, Q sau Moneypenny. Deși se numără printre cele mai bune jocuri video inspirate de filme, accesarea acestuia este relativ dificilă, din moment ce GoldenEye 007 nu se găsește pe Steam.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: