03 ian. 2018 | 14:39

Spotify, dată în judecată pentru piraterie

ACTUALITATE
Spotify, dată în judecată pentru piraterie

Spotify a fost trimisă recent în judecată, iar daunele care se cer în cadrul procesului nu sunt deloc de neglijat. 

Serviciul de streaming de muzică Spotify e, fără doar și poate, cel mai cunoscut serviciu de acest fel, la nivel global. Asta nu înseamnă că nu are propriile probleme, iar cea mai recentă este un proces în care companiei i se cer daune serioase.

Compania de streaming Spotify a fost trimisă în judecată de Wixen Music Publishing Inc, în urmă cu o săptămână, deoarece ar fi folosit mii de cântece, inclusiv unele ale lui Tom Petty, ale lui Neil Young, sau de la The Doors, fără să aibă o licență și fără să îi compenseze pe producători.

Wixen deține licențe exclusive pentru anumite melodii, cum ar fi ”Free Fallin’”, ”Light My Fire”, sau ”(Girl We Got a) Good Thing”, iar compania vrea acum de la Spotify plata a 1,6 miliarde de dolari, dar și întreruperea activității de streaming a melodiilor în cauză.

Compania nu a reușit să obțină de la Wixen vreo licență care ar fi permis companiei să reproducă și să distribuie cântecele în cauză, arată păgubiții în cadrul procesului intentat la un tribunal federal din California.

Cei de la Wixen susțin și că Spotify a făcut outsourcing pentru procesul de licențiere către Harry Fox Agency, compania fiind insuficient pregătită pentru a obține licențele necesare.

Spotify a refuzat să facă vreun comentariu pe marginea subiectului.

Compania suedeză a acceptat să plătească peste 43 de milioane de dolari ca parte dintr-o înțelegere, după ce nu a plătit taxele aferente drepturilor de autor pentru anumite cântece pe care le distribuia pe platformă.