De la Hitler la Stalin, cine sunt femeile din spatele celor mai malefici bărbați

De la Hitler la Stalin, cine sunt femeile din spatele celor mai malefici bărbați

Am mai vorbit despre urmașii celor mai malefici bărbați din istorie înainte, dar nu și despre soțiile și iubitele cestora.

O vorbă învechită spunea că în spatele fiecărui bărbat grozav se află o femeie și mai grozavă – se poate aplica acest proverb din bătrâni și pentru femeile din spatele bărbaților malefici?

Mai jos vei găsi o listă cu soțiile și iubitele bărbaților care au murdărit istoria la un moment dat sau altul.

Eva Braun, soția lui Adolf Hitler

sotiile celor mai malefici oameni din lume

Cei doi s-au cunoscut când Eva avea doar 17 ani, iar Hitler, la cei 42 de ani ai săi, îi putea fi lejer tată. Relația lor a durat 16 ani, timp în care Eva a încercat să se sinucidă de două ori. Încercările ei de suicid nu ar fi fost pentru a scăpa de Hitler, ci pentru a-l face pe acesta să îi acorde mai multă atenție.

Autorul Martin Amis susţine că bizarul cuplu făcea sex fără să se atingă şi fără să se dezbrace, după cum arată Historia. Cuplul era destul de apropiat însă – doar că nu în public, pentru că Hitler se temea că dacă va fi văzut în contextul unei relații, imaginea de lider dur își va pierde veridicitatea.

În 1945, Adolf Hitler și Eva Braun s-au sinucis împreună, închiși într-o cameră din buncărul din Berlin al dictatorului.

Sajida Talfah, soția lui Saddam Hussein

sotiile celor mai malefici oameni din lume

Sajida Talfah a fost soția fostului dictator din Irak, Saddam Hussein. Pe lângă asta, era verișoara lui biologică, căsătoria lor fiind aranjată de familiile lor încă din 1963. La 50 de ani de la căsătorie, Hussein s-a căsătorit cu încă o femeie, Samira Shahbandar.

Al doilea mariaj al dictatorului nu a fost primit bine nici de prima soție, nici de fiul acestora, Uday Hussein. Acesta din urmă l-a ucis într-un final pe bodyguard-ul lui Hussein, Kamel Hana Gegeo, fiind sigur că acesta a fost cel care a prezentat-o pe Shahbandar tatălui său.

După invazia soldaților americani în Irak din 2003 și executarea lui Saddam Hussein din 2006, Talfah a fugit din țara în care trăise până atunci. În 2015, au apărut zvonuri că ar fi murit, dar acestea au fost înăbușite. În prezent, nu se știe unde se află.

Ko Young Hee, soția lui Kim Jong-il

sotiile celor mai malefici oameni din lume

Răposata Ko Young Hee a fost una din cele patru femei care au făcut parte din viața lui Kim Jong-il. Pe lângă asta, a fost și mama lui Kim Jong-un, actualul dictator din Coreea de Nord. Femeia ar fi avut o influență foarte puternică asupra fostului dictator.

Ko Young Hee a murit în 2004, după ce cancerul de sân de care suferea a dezvoltat niște complicații.

Amal al-Sadah, soția lui Osama bin Laden

sotiile celor mai malefici oameni din lume

Amal al-Sadah nu a fost singura soție a lui bin Laden. Totuși, aceasta ar fi fost soția lui preferată. Ea ar fi rămas alături de bin Laden în timpul atacurilor conduse de acesta la 11 septembrie 2001, până la moartea lui, din 2011.

Unchiul lui al-Sadah a spus că femeia i-ar fi spus soțului său: „Vreau să fiu martirizată cu tine și nu o să plec atâta timp cât tu ești în viață”. În 2012, ea s-a retras în Pakistan, unde a trăit izolată – până în 2017, când s-a hotărât să vorbească deschis despre ultima sa noapte cu bin Laden.

Nadezhda Alliluyeva, soția lui Iosif Stalin

sotiile celor mai malefici oameni din lume

Răposata Nadezhda Alliluyeva l-a întâlnit pe Stalin la 10 ani, când tatăl ei, Sergei Alliluyeva, l-a adăpostit în casă pe cel care avea să devină lider sovietic la ei în casă. Stalin avea pe atunci în jur de 20 de ani și fugea de exilul din Siberia. Cei doi s-au căsătorit când Alliluyeva a împlinit 18 ani. Mariajul lor a fost unul extrem de tensionat, din cauza comportamentului abuziv al lui Stalin.

Femeia suferea de migrene cumplite, iar în 1932 aceasta s-ar fi sinucis. Totuși, un documentar din 2005 sugerează că nu ar fi fost vorba de sinucidere, ci de crimă. Printre dovezile prezentate a fost că, cu o seară înainte de moartea sa, Alliluyeva l-a criticat pe soțul ei în privința politicilor lui în cadrul unei petreceri.

Clara Petacci, amanta lui Benito Mussolini

sotiile celor mai malefici oameni din lume

Benito Mussolini a avut mai multe soții și amante – dar Clara Petacci a fost cea care a fost asasinată alături de el de mișcarea de rezistență italiană, în 1945. Petacci a fost amanta lui Mussolini vreme de 14 ani, de la 19 ani la 33 de ani.

Cei doi amanți au fost împușcați, iar corpurile lor au fost lăsate într-o benzinărie din Milano, Italia. Acolo, mai mulți oameni s-au adunat și și-au exprimat toată furia asupra corpurilor decedate.

Sursa: Ranker