14 aug. 2018 | 20:55

Sony vrea să-ți vândă un player „minune” cu 8.000 de dolari

ACTUALITATE
Sony vrea să-ți vândă un player „minune” cu 8.000 de dolari

În cazul în care ai o părere foarte bună despre echipamentele pentru audiofili și suferi de o predispoziție a investițiilor greu de înțeles, Sony vrea să-ți vândă un player audio extrem de scump.

Gadgetul din imaginea de mai sus este cel mai nou membru al seriei de echipamente Signature Series de la Sony. Intitulat DMP-Z1, micuțul a fost anunțat oficial în cadrul târgului de tehnologie audio-video high-end de la Hong Kong, care a avut loc săptămâna trecută.

În același context, au fost dezvăluite și o serie de căști in-ear de top de 1.700 de dolari cu numele IER-Z1R. Dacă te gândești însă să faci o investiție de aproape 8000 de dolari într-un player audio, s-ar putea totuși să ai deja o pereche de căști mai bune sau mai scumpe decât acelea.

În privința funcționalității pe care ți-o pune la dispoziție DMP-Z1, este important de reținut că face mai mult decât să utilizeze aur pentru contactele din carcasă și mecanismul de ajustarea al volumului. Gadgetul promovat ca „audiophile-grade” suportă redarea tuturor formatelor de muzică high-res. Include un amplificator de căști de înaltă fidelitate, iar comunicatul de presă include calificative precum „puritate sonică absolută”.

Pentru a-ți oferi muzica digitală preferată cu o nuanță caldă ce-ți aduce aminte de viniluri și de amplificatoarele cu lămpi, noul player de la Sony incorporează un „vinyl processor”. Un alt procesor de sunet proprietar intitulat Sony DSEE HX are abilitatea de a reconstrui particularități audio complexe, de la voce la instrumente, pe piesele care au fost compresate prea mult în procesul de digitalizare.

În privința spațiului pe care îl vei avea la dispoziție pentru colecția ta audio, DMP-Z1 are 256GB de memorie internă, la care se adaugă două carduri microSD pentru extinderea capacității dincolo de nevoile pe care le-ai putea avea.

Player-ul se poate conecta la un computer printr-un port USB-C, dar are și o autonomie specificată de 10 ore la calitate low-res sau nouă ore în high-res. Cel mai probabil, conceptul de low-res în acest context ar trebui să fie cu mult peste orice experiență audio ai trăit până la această vârstă.

Momentan, player-ul nu este disponibil decât în piețele din Asia de Est, dar dar la ce preț are, poți să mai adaugi vreo 1500 de dolari pentru biletele de avion până acolo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele