Sony anunță serie nouă de SSD-uri externe. Cât costă unul de 960 GB

Sony anunță serie nouă de SSD-uri externe. Cât costă unul de 960 GB

Sony face camera foto. Camerele foto modern generază poze imense. Unde le stochezi pe toate? O soluție ar fi un SSD extern.

Noua serie de SSD-uri Sony funcționează cu USB-C (în sfârșit!) și sunt gândite să poți face un backup rapid direct de pe cameră (sigur, cameră Sony). Sony SL-E e vârf de gamă și mizează mult pe portabilitate. Sony susține că este mai mic decât un card bancar.

Vor fi disponibile trei versiuni, de 240, 480 sau 960 GB. Cel mai ieftin ajunge în România la un preț recomandat de 800 de lei. Al doilea va fi pe piață la circa 1.100 de lei. Cel mai mare pornește de la 2.250 lei. Toate vor fi disponibile din mai 2018.

Aceste SSD-uri Sony au atât port USB-C, cât și clasicele standard A. Implicit, pot fi conectat la telefoane sau tablete cu Android, dar și la sisteme cu Windows 10 sau macOS.

Vitezele de transfer de date raportate de producător sunt de până la 540 MB/s (citire) și 520 MB/s (scriere). E orientat mai mult spre fotografi care au nevoie să aibă mereu acces la conținutul lor. Desigur, poți folosi un astfel de SSD la oricare alte sarcini care presupun să transferi rapid sau să fie ultraportabil.

Altfel, acest SSD Sony încorporează, de asemenea, software-ul ENC DataVault Lite care oferă securitate completă pentru fișiere. Gama E include elemente utile ca suprafața vălurită pentru o aderență mai bună și LED de acces, ușor de observat.

Dacă ești în căutarea unei camere foto, te poți orienta spre una mirrorless. Ai două categorii din care să alegi când vine vorba de producătorul japonez: senzor full frame sau senzor crop (APS-C). Poți să consulți o listă mai mare aici. Avantajul unei camere mirrorless de tipul acesta e că e mai portabilă decât un DSLR. Cea mai nouă este Alpha A7 III la un preț de aproximativ 10.000 de lei în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: