Uber sporește siguranța pasagerilor cu o serie de actualizări utile

Uber sporește siguranța pasagerilor cu o serie de actualizări utile

Dacă obișnuiești să circuli cu Uber, dar nu te-ai simțit în siguranță la fiecare cursă, o nouă actualizare ar trebui să-ți facă viața mai ușoară.

În mare parte, tot ce ține de cursele pe care le efectuezi prin intermediul Uber este monitorizat și înregistrat. Există rapoarte detaliate ale tuturor curselor tale și poți raporta cu ușurință o problemă întâmpinată cu un șofer. Cu toate acestea, actualizări pe partea de securitate sunt însă întodeauna bine-venite.

Printr-o postare pe blogul oficial al companiei, CEO-ul Dara Khosrowshahi a detaliat o serie de schimbări importante care vor fi implementate în această vară. În prima etapă vor fi experimentate pe teritoriul Statelor Unite, înainte să ajungă în fiecare colț al mapamondului în care este disponibil serviciul de ride-sharing.

Tot ce ține de securitatea pasagerilor pe parcursul unei curse va fi centralizat in-app într-o secțiune specială de securitate. Aceea va fi disponibilă la o atingere distanță pe parcursul unei curse, din ecranul principal. Butonul tradițional de partajare a cursei va ocupa o poziție mai ușor accesibilă, dacă vrei să știe o persoană apropiată când ai ajuns acasă.

Pe lângă opțiuni utile, în același Safety Center din Uber vei găsi foarte multe informații și sfaturi pentru securitatea ta în timpul cursei. Respectivul document a fost redactat împreună cu forțele de ordine, agenți de asigurare și nu numai.

Dacă îți definești persoane de încredere sau Trusted Contacts in-app, vei putea să-ți partajezi automat traseul și detaliile aferente fiecărei curse cu până la cinci prieteni sau membri ai familiei. Opțional, vei putea să partajezi automat doar cursele efectuate pe parcursul nopții sau între anumite ore. Un buton de panică din aplicația Uber va eficientiza apelul la serviciile de urgență, iar autoritățile vor avea mai ușor acces la locația ta exactă prin GPS, în momentul în care îl folosești.

Șoferii de Uber vor fi verificați mai atent în curând. Istoricul lor penal va fi reanalizat în fiecare an, iar notificări legate de diverse penalizări te vor ajuta să eviți șoferii problematici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: