Google crede că poate să învingă Apple Watch cu acest model

Google crede că poate să învingă Apple Watch cu acest model

Google a lansat telefoanele Pixel în lupta cu iPhone-ul Apple. Acum lucrează la un smartwatch pentru a se bate cu Apple Watch. Detaliile despre acest ceas îl fac unul interesant.

Compania americană lucrează la un dispozitiv purtabil care vine și cu un fel de antrenor personal al cărui nume de cod, deocamdată, este Google Coach. Acest dispozitiv cunoscut acum sub numele de Project Wooden va fi probabil un smartwatch al cărui punct forte va fi monitorizarea sănătății și a activității purtătorului.

Ceasul nu numai că îți va măsura pulsul inimii și pașii făcuți într-o zi, dar ți-ar putea fi de folos și pentru a-ți indica direcția corectă de mers, dar și să-ți trimită sugestii de alimente pe care să le mănânci și timpul potrivit pentru masă.

De exemplu, ai putea să primești o recomandare de mâncare în funcție de locul unde te afli, momentul zilei și alte date pe care Google deja le are despre tine.

Dacă preferi să mănânci acasă, atunci Google Coach ți-ar putea sugera un plan săptămânal de mâncare și îți va face si lista de cumpărături pentru ca tu să poți să faci acele rețete. Astfel, aparatul ar putea avea acces la calendar pentru a vedea ziua și data, astfel să primești recomandări specifice ție.

Sună ca un dispozitiv destul de complex și care ar putea să devină destul de enervant dacă îți aduce tot felul de alerte precum să te miști, să bei un pahar cu apă sau să mănânci. Pentru a rezolva asta Google pregătește un nou sistem de notificări conversaționale care să le incorporeze într-una singură pe cele menționate anterior.

Google Coach „va trăi” în ceasul tău care va rula Wear Os, cel puțin la început, dar vei putea analiza datele și pe telefon. Totuși, planul ar fi ca acest Coach să poată fi utilizat și pe smart TV, Google Home și alte dispozitive.

La fel ca multe alte dispozitive neanunțate, multe dintre lucrurile prezentate aici s-ar putea schimba în viitor, dar deocamdată ceasul Google se prezintă bine și ar putea fi o competiție serioasă pentru Apple.

Citește și: