Viitorul tău smartwatch ți-ar putea spune cât de beat ești

Viitorul tău smartwatch ți-ar putea spune cât de beat ești

Smartwatch-urile din prezent îți pot număra pașii, îți pot măsura pulsul și chiar îți pot spune cum este presiunea atmosferică. În viitor, ți-ar putea spune și cât de beat ești.

Cercetătorii de la Universitatea Cincinnati au dezvoltat un senzor care este capabil să detecteze nivelul alcoolului din sânge, iar acest senzor ar putea ajunge și în ceasurile inteligente.

Echipa de cercetători condusă de Jason Heikenfeld a dezvoltat un senzor mic care, în acest moment, trebuie lipit pe piele și la fiecare 25 de secunde se măsoară cât alcool ai în vene, fără să fie nevoie să-ți ia cineva sânge. Nivelul de alcool poate fi detectat din analiza transpirației unei persoane și acesta este procedeul pe care-l folosește și echipa lui Heikenfeld.

Detectarea nivelului de alcool din organism nu este ușor de realizat un acest senzor deoarece cantitatea de lichid este foarte mică. De aceea, pentru ca măsurătoarea să fie eficientă trebuie aplicată o substanță înainte pentru a stimula pielea să transpire.

De asemenea, cercetătorii au folosit un material special care poate absorbi transpirația foarte repede. Viteza de absorbție asigura ca lichidul să fie contaminat cât mai puțin posibil, ceea ce duce la o măsurătoare mai exactă.

Desigur, va dura ceva timp înainte ca senzorul să fie gata pentru implementarea într-un smartwatch sau într-o brățară inteligentă. Cu toate acestea, acest nou senzor se încadrează în tendința de transformare a ceasului într-un dispozitiv medical. Deocamdată, Apple are una dintre cele mai interesante tehnologii încorporate într-un ceas și este capabil să detecteze dacă purtătorul se împiedică și cade.

Dacă acest senzor ar ajunge pe un ceas atunci un smartwatch ar putea duce la reducerea accidentelor de mașină pentru că nu ți-ar permie să deschizi ușa dacă ai băut prea mult. Și asta nu este un scenariu SF, ci unul posibil într-o lume în care suntem conectați la tot ceea ce ne înconjoară.

Citește și:
Sursa: AndroitPit