Telefonul pliabil de la Samsung ar putea fi diferit față de ce speri

Telefonul pliabil de la Samsung ar putea fi diferit față de ce speri

Telefonul pliabil de la Samsung, fie că se va numi Galaxy X sau altcumva, este așteptat de mai toată lumea, chiar și din pură curiozitate.

Despre telefonul pliabil pe care îl va lansa Samsung scriem de ani buni, iar lucrurile au făcut doar câteva progrese. În principiu, producătorul sud-coreean va lansa un asemenea dispozitiv, însă e greu de estimat când anume se va întâmpla asta. Dacă ne luăm după zvonurile actuale, telefonul ar urma să ajungă pe piață în următorii doi ani, cel mult.

Când vine vorba de telefonul pliabil al celor de la Samsung, acesta nu ar urma un design flip clasic, ci unul mai intrigant de atât. Astfel, telefonul nu va avea balamale sau sisteme similare, ci ecranul în sine va putea fi pliat. Sună revoluționar și chiar este, dar este cel puțin la fel de dificil. Cei de la Samsung au cea mai bună expertiză în ceea ce privește ecranele de telefoane la momentul actual, dar asta nu-i ajută momentan să creeze display-urile flexibile de care au nevoie pentru Galaxy X.

Conform unor informații apărute pe internet, telefonul s-ar plia într-un mod ușor ciudat. Astfel, nu ar fi pliabil pe jumătatea ecranului, ci undeva la două treimi din lungimea acestuia. Dacă telefonul s-ar plia la jumătate, ecranul nu ar mai fi vizibil, așa că se încearcă plierea pe două treimi.

Astfel, o porțiune din ecran rămâne vizibilă și pot fi afișate diverse informații, ca ora curentă sau numărul persoanei care te apelează. Atunci când telefonul este pliat, forma sa ar trebui să fie tot de dreptunghi și nu de pătrat. Rămâne de văzut dacă un asemenea design va fi viabil și preferat de public, mai ales că telefonul ar putea costa aproape de 2.000 de dolari.

Citește și: