Huawei P20 Pro versus Samsung Galaxy S9: care este mai rapid

Huawei P20 Pro versus Samsung Galaxy S9: care este mai rapid

La scurt timp după dezvăluirea oficială a noilor smartphone-uri Huawei P20 și Huawei P20 Pro, cei de la GSMArena au avut ocazia să facă o comparație cu Samsung Galaxy S9 și alte câteva mobile.

În urmă cu câteva zile, Huawei a dezvăluit noile sale smartphone-uri de top pentru 2018. Acestea fac partea din seria de dispozitive Huawei P20 și sunt disponibile în trei variante, standard, lite și pro. Dacă nu era evident, vârful de gamă este versiunea Pro, dotată cu cea mai sprintenă configurație hardware și trei camere principale.

Partea de captură a reușit deja să poziționeze dispozitivul în vârful piramidei DxOMark. Din acest motiv, ai putea spune că nu există nici un telefon care să facă poze mai bune decât Huawei P20 Pro sau care să filmeze mai bine. Când vine vorba însă vorba de performanță brută, P20 Pro nu reușește să se apropie de liderul actual al industriei.

O serie de benchmark-uri efectuate de cei de la GSMArena au reușit să ne ofere o imagine de ansamblu a clasamentului telefoanelor de top. Într-o perioadă în care majoritatea producătorilor aleargă după cele mai sprintene procesoare Snapdragon de la Qualcomm, este de reținut faptul că Huawei a optat pentru un procesor proprietar în noille sale vârfuri de gamă.

Huawei P20 și Huawei P20 Pro folosesc SoC-ul Kirin 970, același pe care îl găsești în Huawei Mate 10 anunțat în octombrie 2017. Kirin 970 este produs cu ajutorul procesului de fabricație pe 10 nm de către HiSillicion, o divizie Huawei. La interior, ascunde patru core-uri Cortex A73 la 2,4 GHz și patru core-uri un pic mai lente Cortex A53 la 1,8GHz. Huawei P20 Pro are 6GB RAM și un GPU Mali G72 MP12.

[readmore]

În practică, testele de mai jos ne arată că SoC-ul Kirin 970 nu este foarte aproape de Snapdragon 845 sau Exynos 9810, procesoarele din Galaxy S9 sau Xperia XZ2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: