01 oct. 2018 | 10:27

Mașina electrică excelentă ca să învingi traficul haotic din București

ACTUALITATE
Mașina electrică excelentă ca să învingi traficul haotic din București

Smart împlinește 20 de ani de existență anul acesta, așa că a pregătit un nou concept de mașină electrică, în cazul în care te-ai plictisit de celebrul Smart ForTwo.

Smart a pregătit pentru salonul auto de la Paris modelul ForEase, un concept nou și futurist de mașină electrică, dar care folosește bateria care se regăsește deja pe Smart EQ ForTwo Cabrio.

De fapt, ForEase ar urma să fie tot un fel de EQ ForTwo și tot Cabrio, dar cu un design mult mai atrăgător, caroserie mai robustă și cu aspect mai sportiv.

smart forease smart electric

ForEase ar trebui să fie un speedster electric și convertibil tot pentru mediul urban. Dar, având în vedere că e o mașină de viteză, cu siguranță nu e pentru orașele cu trafic infernal, altfel ar fi o irosire.

Speedsterul electric dispune și de un sistem de siguranță în spatele scaunelor care protejează șoferul și pasagerul în cazul în care mașina se răstoarnă. Același rol de siguranță, dar și de design îl au și mânerele portierelor care sunt încadrate în interiorul caroseriei ușilor.

smart forease smart electric

Poți spune că ForEase este un preludiu al mașinilor electrice pe care le va produce Smart în viitorul apropiat. În Statele Unite ale Americii, Smart a devenit deja un producător auto care fabrică numai autoturisme electrice, iar din 2020 urmează să fie și în Europa.

Cu alte cuvinte, este bine să știi că dacă îți vei lua peste câțiva ani un Smart, cel mai probabil vei avea de ales doar dintre modele electrice. Este o veste bună. Mașinile acestea oricum consumă o cantitate infimă de carburant, comparativ cu alte mașini din aceeași categorie, iar un vehicul electric te-ar putea ajuta să economisești și mai mult.

smart forease smart electric

Sigur, îți va goli serios buzunarele când cumperi Smartul. Iar bateria va trebui să asigure o autonomie cel puțin mulțumitoare, ca să capteze atenția cumpărătorilor.

ForEase dispune de un motor de 80 de cai-putere, relativ puternic pentru capacitatea sa. Iar bateria de 17,6 kWh promite o autonomie de 160 de kilometri.