Sistemul care poate preveni suicidul în rândul tinerilor

Sistemul care poate preveni suicidul în rândul tinerilor

O companie care se ocupă de filtre pentru internet și software pentru Chromebook-uri a lansat un sistem care îi poate ajuta pe adolescenți.

Sistemul creat de către GoGuardian ar putea fi un real ajutor în școlile și liceele din Statele Unite, dar și din restul lumii. Produsul este creat astfel încât să detecteze care dintre tineri ar putea prezenta un risc de auto-vătămare corporală sau chiar suicid.

Beacon este produsul celor de la GoGuardian și va deservi mai bine de 4.000 de școli din State, adică vreo 5,3 milioane de elevi. Programul este creat astfel încât să servească drept ”sistem de avertizate timpurie care să ajute școlile să identifice proactiv elevii ce ar putea fi în pericol și să-i îndrume rapid către ajutorul de care au nevoie”.

Beacon este un sistem care se integrează în calculatoarele oferite de școli și folosește inteligența artificială pentru a înțelege obiceiurile de căutări ale elevilor. Dacă sistemul descoperă ceva care bate la ochi, va alerta un consilier sau un psiholog al școlii. Atunci când unul dintre aceștia deschide notificarea din panoul de administrare, va vedea identitatea studentului, dar și comportamentul care a dus la activarea alertei.

Sistemul are cinci categorii în care poate clasifica diverse comportamente: cercetare generală despre suicid, cercetări despre metode de suicid, ajutor și suport, automutilare și planificare activă de suicid.

Spre exemplu, o căutare despre cum să faci un nod pentru a te spânzura intră în categoria planificării active a suicidului. Dacă cineva caută statistici cu privire la numărul de oameni care își iau viața anual, căutarea va intra în categoria de cercetare generală a fenomenului.

În funcție de cum își configurează fiecare școală sistemul, consilierul poate vedea și informații suplimentare, ca să poată anunța autoritățile sau părinții copilului.

CEO-ul GoGuardian, Advait Shinde, a declarat că sistemul a fost testat aproximativ un an și a dat cam 2.000 de alerte pe săptămână.

Citește și:
Sursa: engadget.com