Sharp pregătește două telefoane deștepte și frumoase pentru Europa

Sharp pregătește două telefoane deștepte și frumoase pentru Europa

Sharp are de mult timp un portofoliu de terminale atrăgătoare, dar prea puține dintre ele ajung să fie comercializate vreodată în Europa. Sharp B10 și Aquos C10 sunt excepțiile de la regulă.

În urmă cu mai puțin de un an, la IFA, cei de la Sharp au promis că vor începe comercializarea telefoanelor din portofoliu în țări europene. Prima estimare pentru implementarea acelui proiect a fost a doua jumătate a acestui an. Se pare că s-au ținut de promisiune și nu au întârziat prea mult cu un anunț pe marginea subiectului de la începerea lunii iulie.

În primul val de dispozitive care vor fi produse de Sharp, se numără noile Sharp Aquos C10 și Sharp Aquos B10. Dacă ai urmărit lansările japonezilor din ultimul an, vei ști că Aquos C10 este de fapt un rebranding al atrăgătorului Aquos S2 cu o baterie un pic mai mică.

Telefonul este construit în jurul unui ecran de 5,5 inci cu o rezoluție de 1080 x 2040. În partea de sus, are un breton discret doar pentru camera frontală, similar cu cel pe care îl întâlnești la Essential Phone.

La interior, ascunde un SoC Snapdragon 630 cu 4GB RAM, o memorie internă de 64GB și un acumulator de 2700 mAh. Pentru captură, are doi senzori principale de 12, respectiv 8 megapixeli. Sistemul de operare preinstalat este Android 8.0 Oreo, iar pe partea de conectivitate, s-ar putea să te încânte prezența unui senzor NFC. Prețul de achiziție nu va fi neapărat mic la 399 de euro.

Sharp Aquos B10

Semnificativ mai accesibil, Sharp B10 este un model mai slăbuț ce se ascunde în spatele unui panou de 5,7 inci cu o rezoluție de 720 x 1440 pixeli. Pe spate, are două camere de 13 megapixeli, în timp ce creierul întregii afaceri este un octa-core tactat la 1,5 GHz, cu 3GB RAM și o memorie internă de 32GB.

Acumulatorul de 3840 mAh ar trebui să te țină departe de priză pe parcursul a două zile. Sistemul de operare preinstalat este Android 7.0 Nougat, iar prețul de achiziție e de 299 de euro.

 

Etichete: