Sharp Aquos R2 este cel mai original telefon din ultimul an

Sharp Aquos R2 este cel mai original telefon din ultimul an

Tinde să fie imposibil să mai lansezi un telefon cu un design original sau funcții nemaiîntâlnite în 2018, dar cei de la Sharp au făcut o treabă foarte bună din acest punct de vedere cu noul Sharp Aquos R2.

Tind să cred din ce în ce mai mult că asiaticii sunt privilegiați când vine vorba de mobile. A fost desființat de mult timp mitul că orice chinezărie trebuie neglijată. Gadgeturi din ce în ce mai interesante și mai spectaculoase ies din mâinile inginerilor chinezi, taiwanezi, coreeni și nu numai. Cel mai recent astfel de exemplu este intitulat Sharp Aquos R2, un smartphone care include o cameră dedicată pentru filmări de calitate foarte bună.

Noul Sharp Aquos R2 continuă o tradiție începută în urmă cu aproximativ un an cu fratele său mai mare, Aquos R. Din prisma bretonului discret din partea de sus a ecranului, telefonul ne aduce aminte de Essential Phone, dar designerii din spate au reușit să integreze un buton principal într-o margine inferioară foarte subțire. Aspectul general al terminalul este unul atrăgător, iar marginile foarte subțiri de pe laterale atrag atenția asupra faptului că discutăm de un terminal premium.

Smartphone-ul de top de la Sharp este construit în jurul unui panou IGZO IPS cu o diagonală de 6 inci, un raport de aspect 19:9 și o rezoluție nativă WQHD+ de 1440 x 3040 pixeli. Rata de reîmprospătare specificată este de 100Hz, un detaliu care vor face aparatul ideal pentru sesiuni de gaming și streaming video.

Partea de procesare este asigurată de o combinație între un Snapdragon 845 de la Qualcomm, 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Aceasta din urmă este expandabilă până la 400GB prin intermediul unor carduri microSD. Acumulatorul este de 3130 mAh, iar sistemul de operare preinstalat e Android 8.0 Oreo.

Pe partea de captură, telefonul are o cameră frontală pentru selfie-uri de 16,3 megapixeli. Pe spate, are o cameră de 22,6 megapixeli pentru fotografii și o a doua dedicată capturii video cu un senzor de 16,3 megapixeli în spate. Dacă filmezi cu Sharp Aquos R2, vei genera conținut 4K cu un câmp vizual ultra-lat de 135 de grade. Respectivul unghi este mai mic în practică pentru a compensa mișcarea mâinii. Un mecanism de inteligență artificială imortalizează cadre statice interesante în timpul filmării. Nu lipsesc certificările Dolby Atmos și suportul pentru HDR Dolby Vision. Aquos R2 este certificat IPX5, IPX8 și IP6X pentru rezistență la apă, praf și șocuri.