Sfaturi pentru șoferii care pleacă într-o călătorie lungă cu mașina

Sfaturi pentru șoferii care pleacă într-o călătorie lungă cu mașina

Vine vara și românii se pregătesc de vacanță. Mulți dintre ei aleg să meargă cu mașina, mai ales dacă destinația nu este atât de îndepărtată. Totuși, călătoriile lungi pot fi destul de incomode. Iată câteva sfaturi de care să ții cont.

Când vine vorba de o călătorie lungă, planificarea este esențială. E drept că acum avem aplicația Waze la dispoziție, însă nu ar fi rău ca șoferul să știe unde poate să se oprească să doarmă, daca va fi nevoie sau unde să mănânce. Pregătirea traseului se poate face cu o seară înainte de pornirea la drum.

Automobilul trebuie și el pregătit pentru numărul mare de kilometri pe care îi are de parcurs, tocmai de aceea trebuie verificate nivelul fluidelor, de la ulei de motor, până la lichidul de frână și presiunea din anvelope.

La fel de important este ca mașina să fie OK din punct de vedere tehnic. Tocmai de aceea nu ar fi o idee rea ca șoferul să treacă pe la un mecanic înainte să pornească la drum.

Bagajele au și ele un rol important în a avea o călătorie lejeră. Cei care împachetează bagajele trebuie să pună la îndemână lucrurile de care ar putea avea nevoie pe drum și să nu fie nevoie să se umble la portbagaj de fiecare dată.

Conducătorul auto este sfătuit să se odihnească înainte de călătorie suficient și să opteze pentru haine comode. Statisticile arată că aproximativ 10% din accidente au ca principala cauza oboseala la volan.

Poziția de condus are și ea un rol important. Menținerea scaunului într-o poziție comodă va face ca șoferul să se simtă confortabil, chiar dacă drumul pe care se circulă nu este tocmai plăcut. Dacă șoferul se simte obosit, pentru a nu adormit la volan este indicat ca, dimpotrivă, scaunul să stea într-o poziție incomodă.

Chiar dacă nu ne-am născut mecanici, există câteva scule care nu ar trebui să lipsească din nicio mașină. Printre acestea se numără un set de chei, un set de imbusuri, un patent și cel puțin două șurubelnițe.

Citește și:
Etichete: