23 apr. 2018 | 08:05

Ce ar trebui să pui în trusa de scule pe care o ții în mașină

ACTUALITATE
Ce ar trebui să pui în trusa de scule pe care o ții în mașină

Trăim vremuri în care mașinile nu se mai repară cu o bucată de sârmă ca bătrâna Dacia 1300. În plus, șoferii apelează astăzi la mecanici pentru a rezolva problemele auto și sunt puțini cei care își repară automobilul singuri. Totuși, există câteva scule care nu ar trebui să lipsească din nicio mașină.

Set de chei

Un set de chei este lucrul care trebuie să se regăsească în orice automobil. Acestea se găsesc, de obicei, într-un set cu mărimi de la 6 la 22. La ce pot folosi? Cheile sunt ideale pentru a demonta anumite lucruri prinse în șuruburi sau pentru a fixa una dintre portiere. Un set de chei nu costă mai mult de 40 de lei.

Patent

Patentul nu trebuie nici el lăsat acasă. Acesta este unul dintre cele mai de folos scule pe care le poate avea un șofer. Cu ajutorul acestuia se poate deșuruba, fixa ori se pot tăia bucăți de plastic sau de sârmă. Mecanicii recomandă folosirea unui patent de calitate, cu mâner cauciucat. Prețul de pornire pe site-urile de specialitate? În jur de 20 de lei.

Șurubelnițe

Cu ajutorul unei șurubelnițe se poate scoat un bec, se poate desface un far sau chiar capacul de la motor, dacă acesta s-a blocat. Cele mai utile sunt fie în stea, fie drepte. Și șurubelnițele intră în categoria celor mai utile scule care trebuie să stea într-o mașină. Una de calitate nu costă mai mult de 20 de lei.

Set de impusuri

La fel de folositor poate fi și un set de 10 imbusuri. Automobilele noi au șuruburi cu două tipuri de capăt: imbus sau torx, dar cel mai utilizat este imbusul.

[readmore]

Românii nu-și mai repară mașinile singuri

O cercetare arată o treime dintre proprietarii de maşini au mers la un service auto în ultimele trei-șase luni. Unul din 10 nu a făcut nicio verificare în ultimele 365 de zile. Cifrele mai arată că un procent de 70% dintre respondenți se consultă cu apropiații pentru a-și alege un service auto bun, iar 69% dintre aceștia au afirmat că au ținut cont de reviewurile de pe internet când au ales un service auto. Doar 1,6% dintre respondenţii studiului au declarat că mai degrabă încearcă să îşi repare singuri maşina și nu apelează la un specialist.