Noutăți de la Netflix în 2018: House of Cards în primele imagini

Noutăți de la Netflix în 2018: House of Cards în primele imagini

House of Cards continuă fără Kevin Spacey. Netflix a pornit și campania de teasing cu două imagini noi din timpul filmărilor ultimului sezon.

Robin Wright, câștigătoarea Globului de Aur și nominalizată la premiile Emmy,  se întoarce în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii în cel de-al șaselea și ultim sezon al serialului House of Cards. Netflix încă n-are o dată de lansare pentru acest serial, dar susține că în 2018 sigur va fi disponibil. House of Cards continuă însă fără Kevin Spacey, concediat după ce a fost acuzat că a hărțuit sexual un tânăr.

Producătorii executivi ai House of Cards sunt Melissa James Gibson, Frank Pugliese, Robin Wright, David Fincher, Joshua Donen​, Dana Brunetti​, Eric Roth​, Michael Dobbs​ și Andrew Davies​. Serialul a fost creat de Beau Willimon și este produs de Donen/Fincher/Roth și de studiourile MRC pentru Netflix.

În anul 2013, House of Cards a devenit prima serie originală online care a primit nominalizări importante la Premiile Primetime Emmy. Seria a primit 53 de nominalizări la Emmy, cu șapte premii câștigate – inclusiv cel mai important Emmy pentru un serviciu de difuzare online, premiul lui David Fincher pentru „Outstanding Directing for a Drama Series”.

House of Cards - S6 - 2

House of Cards a fost nominalizat la șase premii Golden Globes și a câștigat două. Legendara serie a primit 11 nominalizări pentru Screen Actors Guild și a câștigat două premii; un premiu AFI; patru nominalizări la premiile Writers Guild, cu un premiu câștigat; două nominalizări la BAFTA; patru nominalizări la premiile Producers Guild; două nominalizări la premiile Directors Guild și un premiu Peabody, pe lângă alte distincții.

Cel de-al șaselea sezon este și ultimul, pentru că în 2017 Netflix a decis să anuleze House of Cards. În octombrie, a confirmat anularea, la scurt timp după ce actorul Anthony Rapp l-a acuzat pe Kevin Spacey de agresiune sexuală în cadrul unui eveniment petrecut în urmă cu mai bine de trei decenii. A două zi după aflarea știrii, producția celui de-al șaselea sezon a fost întreruptă. Din câte se pare, până și pe platourile de filmare ale serialului au existat mai multe persoane care s-au simțit hărțuite de Spacey.

Citește și: