Secretele din avioane pe care nu ți le va spune nimeni

Secretele din avioane pe care nu ți le va spune nimeni

Dacă zbori des, poate că nu vrei să știi chiar tot ce se întâmplă – pentru sănătatea ta psihică, însă unele secrete din avioane sunt prea intrigante să rămână ascunse.

Sunt multe lucruri pe care liniile de zbor le păstrează în umbră față de pasageri. Dacă ești curios să afli o parte din acestea, lista de mai jos este ceea ce aveai nevoie.

Nu e nevoie de toate șuruburile pentru ca un avion să funcționeze

avioane

Există reguli cu privire la numărul maxim de șuruburi lipsă dintr-un avion. Avioanele nu trebuie să fie ca noi pentru a te duce în siguranță la destinație. Acum mai mulți ani, un avion a decolat și a aterizat cu bine, deși îi lipsea complet un șurub, iar alte cinci nu erau strânse, potrivit Air Safe News.

Există oameni care fură vestele de salvare de sub scaune de distracție

avioane

Unii oameni iau vestele de salvare de sub scaune pentru a le păstra ca suveniruri. Deși avioanele sunt verificate înainte de fiecare zbor, este bine să te asiguri și tu că nu îți lipsește nimic de sub scaun.

Toaletele din avioane pot fi descuiate din afară

avioane

Fie că te închizi în toaletă pentru a face sex sau pentru a fuma, e bine de știut că nu ești cu adevărat ferit. Ușile pot fi deschise din exterior, așa că ia în considerare că poți fi oricând întrerupt și, în funcție de ce făceai, arestat.

Nimeni nu spală păturile sau pernele

avioane

Păturile care îți țin de cald și pernele care îți fac somnul mai ușor au mai fost probabil folosite de zeci de persoane înaintea ta, fără să fi fost spălate. Dacă niciuna din acele persoane nu avea râie, ar trebui să fii OK.

Piloții mai adorm în timpul zborurilor lungi

avioane

Deși există ture în care un pilot doarme, iar celălalt rămâne la conducere, există și excepții. În jur de 50% din piloți au adormit fără să vrea în timp ce erau în cabină, potrivit Reuters.

Dacă există o amenințare cu bombă deasupra oceanului, probabil nu vei fi anunțat

avioane

Din moment ce nu există un loc sigur de aterizare când apare o amenințare cu bombă deasupra oceanului, pasagerii nu vor fi anunțați. Singurul lucru pe care îl pot face piloții este să rămână calmi și să nu planteze starea de alarmă în cadrul pasagerilor.

Cineva a schimbat cândva un scutec pe masa micuță pe care mănânci

avioane

Deși pare o regulă de bun simț să schimbi scutecele copilului la baie, unii oameni nu au limite. Aceștia preferă să facă acest lucru direct pe măsuța unde toți ceilalți oameni mănâncă.

Stewardesele și stewarzii își pot folosi telefoanele oricând în timpul zborului

avioane

Se pare că echipajul de zbor poate să își folosească telefoanele în timpul zborului, chiar dacă ție îți cer să-l oprești sau dai pe modul avion. Mai nou, dacă ții neapărat să îți citești ultimele mesaje când ești la 10.000 de metri deasupra pământului, există opțiunea internetului din avion pe unele curse, doar că trebuie să plătești în plus.

[readmore]

Unele companii au anunțat deja că vor să doteze aeronavele cu WiFi, British Airways fiind una dintre ele. Până în 2019, va furniza internet pe majoritatea curselor importante.

Căpitanul are autoritate aproape nelimitată când ușile sunt închise

avioane

Aparent, el poate aresta oameni și să dea amenzi fără probleme. În cazuri speciale, poate chiar să preia rolul de decident pentru un pasager care moare în timpul zborului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Ranker
Etichete: