15 iul. 2017 | 11:00

Airbnb a ajuns să penalizeze rasismul cu amenzi generoase

ACTUALITATE
Airbnb a ajuns să penalizeze rasismul cu amenzi generoase

Creatorii Airbnb încearcă să facă o treabă mai bună când vine vorba de penalizarea rasismului pe populara platformă online, iar amenzile sunt usturătoare.

În momentul în care te înscrii pe Airbnb nu prea ai voie să-ți selectezi clientela, în același fel în care un hotel nu poate refuza o rezervare pentru că ești din România, ești de culoare, asiatic sau homosexual. Din păcate, rasismul continuă să fie la modă în Statele Unite, iar o tânără tocmai a câștigat un proces important împotriva unei gazde de pe Airbnb.

Evenimentul care a stat la baza procesului s-a desfășurat în luna februarie a acestui an, iar o mare parte dintre circumstanțe sunt detaliate în clipul de mai jos. La momentul respectiv, Dyne Suh, o tânără juristă de 26 de ani a rezervat o cabană în stațiunea Big Bear din California pentru suma de 250 de dolari pe noapte, cu scopul de a merge la ski. În momentul în care a întrebat gazda dacă poate veni cu doi prieteni și doi câini, proprietara Tami Barker a fost de acord, cu condiția să plătească o suprataxă de 50 de dolari pe noapte.

Cu câteva minute înainte să ajungă la cabană, Dyne Suh a primit un mesaj prin care i se aducea la cunoștință că rezervarea ei a fost anulată. ,,Nu ți-aș închiria nici dacă ai fi ultima persoană de pe pământ. Un cuvânt le explică pe toate. Asiatică.” Situația era oricum una foarte dificilă, dar pentru a pune paie pe foc, Barker și-a justificat gestul cu câteva afirmații foarte ofensatoare. ,,De asta îl avem pe Trump, nu putem să avem străini care să ne spună ce să facem.

În urma gestului, Tami Barker nu mai are voie să folosească serviciile Airbnb. De asemenea, a fost obligată să plătească o amendă de de 5000 de dolari și să urmeze un curs de cultură asiatico-americană.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele