Noile SSD-uri de la Seagate îți vor face PC-ul să zboare

Noile SSD-uri de la Seagate îți vor face PC-ul să zboare

Seagate nu a mai încercat în trecut să facă valuri în domeniul SSD-urilor, dar după câteva decenii de tradiție în piața de hard disk-uri, încearcă să se adreseze amatorilor de PC-uri mai rapide cu SSD-urile Barracuda.

Deja de câțiva ani, cea mai rapidă cale de a reînvia un sistem vechi în care ai încredere și pe care nu vrei să-l înlocuiești, ține de investiția într-un SSD. Dacă bugetul îți permite, poți opta pentru un model de capacitate mai generoasă.

Merită să ai în vedere că o variantă mai puțin încăpătoare s-ar putea să fie suficientă pentru a te bucura de un Windows care se încarcă mai rapid împreună cu toate programele tale preferate.

Noua serie de SSD-uri Seagate Barracuda vine de la aceeași companie care s-a aflat în spatele unora dintre cele mai trainice hard disk-uri din ultimii 30 de ani. SSD-urile au o capacitate maximă de 2TB și sunt optimizate pentru multitasking, divertisment, gaming și randări.

Cele mai mici se rezumă la 250GB. Conform specificațiilor oficiale, ar trebui să-ți ofere o viteză de 540MB/s la citire și 520MB/s la scriere. Toate sunt livrate cu o garanție de cinci ani, iar performanțele sunt identice indiferent de capacitate. Un SSD Seagate Barracuda are 100,45 x 69,8 x 7 milimetri. Poate fi cumpărat doar cu un finisaj negru.

Este important de reținut că acestea nu folosesc tehnologia NVMe prezentă în SSD-urile de top de la Samsung, dar respectivul detaliu nu ar trebui să afecteze utilizatorii obișnuiți. În privința prețului de achiziție, SSD-urile vor fi comercializate pentru prima oară de cu ocazia Amazon Prime Day pe 16 iulie.

În majoritatea magazinelor, vor ajunge în luna septembrie a acestui an. Dacă te încântă varianta cu Amazon, vei plăti 75 de dolari pentru modelul de 250GB, 120 de dolari pentru dublarea capacității până la 500GB și 230 de dolari pentru 1TB.

Versiunea de 2TB este momentan neprețuită, dar nu ar trebui să dureze foarte mult până îi vom afla valoare de achiziție.

Citește și:
Etichete: