Scully se retrage din X-Files: sezonul 11 ar putea fi ultimul

Scully se retrage din X-Files: sezonul 11 ar putea fi ultimul

În 2015, mulți dintre noi au tresăltat de bucurie la aflarea veștii că X-Files va reveni pe ecranele televizoare într-o mini-serie. Cele șase episoade au fost însă urmate de un nou sezon întreg.

În funcție de vârsta pe care o ai și de afinitățile pentru SF-uri, X-Files s-ar putea să fie unul dintre serialele care ți-a marcat copilăria. Nu conta cât erai de mic sau faptul că unele episoade erau surprinzător de terifiante, în momentul în care Dosarele X erau difuzate la TV, lăsai totul deoparte.

Din 1993 până în 2002, au fost produse 9 sezoane din îndrăgitul serial, deși la noi au ajuns un pic mai târziu. Au urmat două lung metraje cu review-uri mixte. În 2015, am aflat că a început producția la un nou sezon format din șase episoade. Cele șase scurt metraje au încercat, în mare parte, să spună povești de sine stătătoare, deși exista un fir epic sumbru care s-a propagat prin toate.

La scurt timp după difuzarea acelui sezon ce s-a bucurat de ratinguri incredibile, s-a anunțat că X-Files va continua în 2018 cu un sezon mai lung. Primele trei episoade au fost deja difuzate de FOX în SUA și sunt disponibile pe serviciul de streaming Hulu. În total, vor fi zece episoade.

Deși momentan nu se știe dacă a fost programată o continuare după sezonul 11, Gillian Anderson a afirmat că nu va mai fi implicată în proiect. Anunțul a fost făcut în cadrul unui turneu de promovare pentru noul sezon. Inițial, actrița din spatele lui Scully și-a propus să se retragă din serial după sezonul 10, dar se pare că premisa pentru sezonul 11 a fost atât de bine pusă la punct, încât i s-a părut o decizie inspirată să intre încă o dată în pielea personajului. Și-a dorit să facă acest lucru și pentru că sezonul 10 nu s-a încheiat într-un mod satisfăcător pentur majoritatea fanilor.

De partea cealaltă a baricadei, David Duchovny nu a fost la fel de radical în formulări. El a spus că nu refuză din start premisa implicării într-un nou sezon, dar depinde foarte tare de povestea ce ar urma să fie spusă.

Citește și: