05 dec. 2018 | 12:29

Schimbare la Taxify: cât o să plătești pe curse de acum înainte

ACTUALITATE
Schimbare la Taxify: cât o să plătești pe curse de acum înainte

Taxify a anunțat reguli noi pentru tariful din București. Serviciul care concurează cu Uber, dar și cu taximetria clasică, încearcă astfel să se asigure că-ți câștigă încrederea mai ușor.

Taxify a anunțat pe 5 decembrie că introduce tariful fix în București. Astfel, pasagerii vor avea prețul cursei înainte de a chema o mașină.

În ceea ce privește prețul călătoriei, acesta este calculat în funcție de durata cursei, distanța traseului și de cererea din acel moment. Dacă se modifică din cauza schimbării condițiilor inițiale, pasagerul va fi informat despre noul tarif înainte să confirme cursa.

Prețul nu se schimbă atât timp cât locul de preluare și destinația rămân la fel.

Strategia Taxify seamănă cu cea a Uber. Asta pentru că rivalii din America au introdus tariful fix în februarie 2018. Uber a promis, odată cu tariful fix, că, după ce ai introdus destinația, aplicația afișează o sumă exactă: costul cursei tale Uber, de la plecare la destinație.

Această sumă include: distanța până la destinație, incluzând opririle multiple, timpul, estimat pe baza valorilor istorice de trafic, factorul de multiplicare, în cazurile în care tariful dinamic este activ, și eventualele reduceri sau promoții de care te bucuri.

Vezi și un interviu cu fondatorul Taxify. 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele