Creatorii Pokemon Go lucrează la un joc în universul Harry Potter

Creatorii Pokemon Go lucrează la un joc în universul Harry Potter

Pokemon Go nu mai este la fel de popular precum în urmă cu câțiva ani, dar asta nu înseamnă că rețeta din spate nu este una care poate fi reciclată.

În urmă cu câțiva ani, cei de la Niantic au dat lovitura cu un proiect incredibil de profitabil. Pokemon Go a creat o frenezie globală printre internauții posesori de smartphone. Oameni de toate vârstele au fost fascinați în egală măsură de universul fantastic din Pokemon, cât și de premisa realității augmentative. Departe de a fi primul joc de AR creat vreodată, titlul a revoluționat o industrie și a scos din casă oameni de toate vârstele pentru o vânătoare de pokemoni.

Deși este greu de spus dacă un proiect similar va putea atinge aceleași praguri de popularitate, cei de la Niantic se pare că își vor încerca norocul în curând cu un joc a cărui acțiune se va desfășura în universul Harry Potter. Din nou va fi vorba de o experiență de realitate augmentată și s-ar putea să incorporeze aspecte de gaming menite să te ascoată din casă.

Din câte se pare jocul se află într-un stadiu destul de avansat de dezvoltare și va fi o colaborare între Niantic Labs și Warner Brothers, deținătorii drepturilor comerciale pentru franciza Harry Potter. Jocul ar trebui să ajungă utilizatori obișnuiți în 2018, dar va fi probabil disponibil cu câteva săptămâni sau luni înainte în format beta.

Din păcate, la această oră nu se cunosc foarte multe particularități legate de experiența de gaming și nu se știe exact cât de multe elemente vor fi împrumutate din actualul Pokemon Go. În altă ordine de idei, fanatismul pasionaților de Harry Potter este la un alt nivel decât al celor care apreciază cultura Pokemon. Ca urmare, s-ar putea să genereze încasări surprinzătoare, chiar și dacă premisa nu va fi cea mai originală.

Citește și: