Samsung dezamăgește și scoate jack-ul de căști de pe cel mai nou telefon

Samsung a lansat ieri un nou telefon care aduce o inovație, dar care are și o lipsă major, care ar putea costa compania.

Jack-ul de căști este una dintre tehnologiile care au dispărut fără un înlocuitor real. Căștile Bluetooth nu sunt atât de fiabile pe cât cele cu fir, nici chiar la ceva ani după apariția și perfecționarea lor. Căștile pe USB-C nu oferă nici ele aceeași calitate.

Producătorii s-au gândit, ca de obicei, că ar fi o idee bună să se ia după Apple și să te lase fără jack de căști, pe motiv că ”inovează”. Doar că inovația se rezumă la căști proaste și, mai rău, la un adaptor pe care să-l folosești dacă vrei să îți pui la treabă căștile vechi. Samsung s-a ținut pe poziții și n-a renunțat la jack, cel puțin până acum. Ba chiar a și făcut mișto de Apple pe tema asta.

Lansarea lui Galaxy A8s pare că aduce o premieră negativă pentru producătorul sud-coreean, având în vedere că vorbim despre un smartphone fără jack de căști. Americanii au renunțat în 2016 la jack, odată cu iPhone 7, iar Samsung a părut chiar un ”apărător” al acestuia.

Se pare că lucrurile s-au mai schimbat, iar jack-ul de căști are zilele numărate. Samsung Galaxy A8s te forțează să folosești un dongle dacă vrei să te întorci la căștile de 3,5 mm.

Rămâne de văzut în ce direcția va evolua acest trend pe care l-ar putea urmări Samsung în viitor. Jack-ul de căști nu va dispărea de pe Galaxy S10, dar pentru Note 10 și S11 nu putem fi atât de siguri. Oricum, ideea este una destul de proastă, mai ales având în vedere poziția companiei de până acum. Putem spera că e vorba doar de un experiment, dar s-ar putea să fie mult mai mult de atât.

Citește și: