Samsung a anunțat telefonul pliabil, iar acesta va fi trendul anului viitor

Samsung a anunțat telefonul pliabil, iar acesta va fi trendul anului viitor

Fără să exagerez, discutăm probabil de cinci ani de zvonuri despre un telefon pliabil de la Samsung, dar smartphone-ul tocmai a fost dezvăluit de sud coreeni.

Anul acesta va intra în istoria amatorilor de telefoane mobile ca fiind momentul în care ne-am obișnuit cu toții cu crestături pe smartphone-uri. Având în vedere că au fost adoptate de majoritatea producătorilor, chiar și dacă nu te-a încântat respectivul artificiu de design, nu prea aveai cum să-l ocolești în cazul în care te orientai către un telefon de top. Anul viitor va continua practica respectivă, dar vom vedea o serie de telefoane pliabile de la mai mulți giganți din tech.

În cadrul unei conferințe recente, Samsung a dezvăluit detaliile despre tehnologia pe care o va utiliza în smartphone-urile sale din viitor. Dacă până în prezent era vorba de panouri Samsung Infinit Edge, curbate pe margini, de acum înainte, vom vorbi de Infinity Flex Display. telefon pliabil Samsung 3

Este important de reținut că terminalul de mai sus nu este un aparat comercial, ci mai degrabă un prototip fără o dată exactă de lansare. Știm doar că se va lansa în 2019 într-o versiune foarte similară cu cea din imaginile alăturate.

În principiu, este vorba de o tabletă cu diagonala de 7,3 inci atunci când este extinsă și nu se poate observa nicio balama pe partea centrală. Dacă ai nevoie de portabilitate, poți în orice moment să o pliezi și vei obține un smartphone de dimensiuni compacte. În plus, pentru că sistemul de operare va fi optimizat pentru a se adapta tranziției de la un mod de utilizare la altul, aplicațiile se vor redimensiona în timp real. Cei de la Samsun au anunțat că vei putea să rulezi până la trei aplicații simultan fără compromisuri.

Peste doar câteva luni vor intra în producție noile Samsung Infinity Flex Display și nu ar trebui să dureze foarte mult după aceea până când vom vedea în magazine telefoanele dotate cu această tehnologie. Ca referință, în 2019, vom mai vedea telefoane pliabile de la Huawei, Lenovo, Xiaomi și, posibil, LG. Nu este însă foarte clar dacă vor împrumuta tehnologia pentru panouri dezvoltată de Samsung sau vor apela la creații dezvoltate in-house de la zero. 
telefon pliabil Samsung 2

Citește și: