07 sept. 2018 | 11:44

Samsung ar putea lansa telefoane cu ecrane crestate, dar nu așa cum crezi

ACTUALITATE
Samsung ar putea lansa telefoane cu ecrane crestate, dar nu așa cum crezi

Un brevet descoperit recent arată că Samsung ar putea experimenta cu ideea unui ecran crestat, doar că nu așa cum te-ai aștepta.

Ecranele crestate sunt o modă care mi-a displăcut de la bun început, doar că pe vremea lui Essential Phone nu-i păsa nimănui de asta. După ce Apple a venit cu ”revoluția”, producătorii de telefoane cu Android s-au înghesuit să aducă aceleași crestături pe ecran, doar ca să fie în rând cu lumea.

samsung ecran crestat brevet 1

Samsung a evitat să se alinieze acestui trend, astfel că nici Galaxy S9 și nici Galaxy Note 9 nu au un asemenea display, iar șansele ca S10 să aibă așa ceva sunt extrem de mici. În fond, sud-coreenii au avut câteva reclame în care fac mișto de ecranul propus de Apple.

samsung ecran crestat brevet 1

Și totuși, Samsung are un brevet înregistrat în care arată un ecran crestat, doar că nu așa cum te-ai aștepta. Brevetul a fost înregistrat în Coreea de Sud încă din februarie 2017. Ideea din spatele crestăturii e relativ simplă: e vorba de un display Edge care acoperă marginile telefonului, cu decupaje pentru butoanele de volum, de pornire și Bixby.

samsung ecran crestat brevet 1

O astfel de crestătură laterală permite Samsung să acopere aproape în totalitate marginile telefonului, cu spații dedicate pentru butoanele necesare. Un asemenea design ar permite companiei să ajungă la un raport ecran-corp mai mare, dar ar putea fi mai dificil să manevrezi un astfel de smartphone. În brevet se menționează și feedback-ul vizual pe ecran atunci când apeși butoanele, în zona adiacentă acestora.

samsung ecran crestat brevet 1

Firește, un brevet nu reprezintă nicio garanție că vom și vedea un asemenea produs pe piață, dar ideea nu e deloc una rea, mai ales în contextul în care toți producătorii vor să-ți ofere ecrane cât mai mari.