Samsung și Apple, surclasate de niște chinezi cu un telefon revoluționar

Samsung și Apple, surclasate de niște chinezi cu un telefon revoluționar

Samsung și Apple au niște bugete de cercetare și dezvoltare surprinzător de generoase. Asta nu înseamnă însă că nu pot fi devansați în piață de producători precum Vivo.

Vivo X20 Plus UD este un smartphone de top care a fost subiectul multor zvonuri în ultimele luni. Terminalul cu pricina a putut fi testat în stadiu de prototip la CES 2018 și era doar o chestiune de timp până să aibă parte de o lansare oficială. Inevitabil s-a produs ieri, iar smartphone-ul chinezesc a reușit să fie primul care integrează un cititor de amprentă în spatele ecranului. Acesta anunț vine după câțiva ani de zvonuri conform cărora Apple și Samsung s-au chinuit fără succes să facă ceva similar.

Pentru a materializa acest proiect, Vivo a încheiat un parteneriat cu compania Synaptics, pe care mulți dintre noi o asociază cu touchpad-uri de calitate. Trecând peste faptul că vom vedea în următoarele luni numeroase dispozitive cu un mecanism similar, este important de reținut că acesta este primul smartphone din lume care, în locul unui senzor de amprentă dedicat, integrează aceeași funcționalitate în panou.

Nici restul telefonului nu este de neglijat. Vivo X20 Plus UD este un smartphone construit în jurul unui panou OLED cu diagonala de 6,43 inci, un raport de aspect de 18:9 și o rezoluție nativă de 2160 x 1080. Partea de procesare este asigurată de un Snapdragon 635 de la Qualcomm, în timp ce amatorii de fotografii vor putea profita de două camere principale de 12 megapixeli. Acumulatorul folosit are o capacitate de 3900 mAh.

Noul telefon al chinezilor este o versiune actualizată de Vivo X20 Plus, lansat anul trecut. Respectivul dispozitiv se rezuma însă la a integra un cititor de amprentă pe partea din spate a carcasei, într-o manieră tradițională. Cei care au avut ocazia să testeze la CES noua soluție de autentificare au fost plăcut surprinși de experiență.

În prima fază de propagare, Vivo X20 Plus UD va fi distribuit în China, dar ar trebui să ajungă și în alte colțuri ale mapamondului.