Țara care caută să-i bage la închisoare pe cei care au sifonat secretele Samsung către China

Țara care caută să-i bage la închisoare pe cei care au sifonat secretele Samsung către China

Samsung este liderul de piață în ceea ce privește ecranele OLED, iar tehnologiile sunt extrem de bine păzite. Tocmai de aceea, câțiva oameni care au vândut secrete chinezilor au fost puși sub acuzare.

Samsung nu rivalizează cu producătorii chinezi doar în ceea ce privește produsele finite, telefoanele. Compania are de-a face cu rivalitatea chinezilor și în ceea ce privește tehnologiile din spatele produselor. Sud-coreenii au reușit să-și păstreze dominația asupra pieței de ecrane, datorită avantajelor tehnologice și a posibilității de scalare.

Nu-i chiar de joacă dominația sud-coreenilor în acest segment. Samsung Display are monopol pe piața ecranelor OLED, având în vedere că furnizează 95% dintre panourile vândute. Chiar și producătorii chinezi folosesc ecrane de la Samsung pentru telefoanele lor de top. Asta se întâmplă, evident, deoarece aceștia sunt cu mult în urmă în ceea ce privește tehnologia.

Procurorii din Coreea de Sud au pus sub acuzare 11 persoane care au vândut tehnologie OLED chinezilor. Aceștia erau angajați ai unui producător care oferea echipamentul necesar pentru producția display-urilor. Respectivii sunt acuzați că au furnizat informații despre tehnologia de laminare 3D, pentru ecrane OLED curbate. Trei dintre cei 11 au fost deja arestați și așteaptă să ajungă în fața judecătorului. Între cei acuzați se află chiar și CEO-ul companiei.

Conform procurorilor, acuzații au creat o firmă fantomă către care trimiteau informațiile primite de la Samsung, în legătură cu echipamentul. Secretele au fost vândute apoi către un cumpărător chinez neidentificat, contra sumei de 14 milioane de dolari.

E mai mult ca sigur că Samsung nu va renunța până nu se va face dreptate. Aceștia ar fi avut nevoie de șase ani și de milioane de dolari pentru a dezvolta tehnologia necesară, cu o echipă de 38 de ingineri. Samsung a desemnat deja tehnologia ca fiind una de interes național, protejată de legile în vigoare din Coreea de Sud.

Samsung Display a transmis un comunicat în care se arată ”șocată de rezultatele investigației, într-un moment în care competitorii își intensifică rivalitatea tehnologică.”