Samsung prezintă cele mai importante cifre înainte de Galaxy S9

Samsung prezintă cele mai importante cifre înainte de Galaxy S9

Un număr important de directori Samsung a ajuns la pușcărie în ultimele 12 luni. Asta nu a împiedicat compania să obțină niște rezultate financiare de invidiat.

După ce mai multe persoane de la conducerea conglomeratului sud-coreean au fost arestate pentru dare de mită, s-au înregistrat câteva schimbări importante la vârf. În același timp, gigantul a început să aibă o problemă semnificativă de imagine. Toate acestea au fost însă irelevante pentru încasările gigantului.

Al patrulea trimestru din 2017 a fost memorabil pentru Samsung, la fel și întregul an. Profitul operațional pe ultimele trei luni ale anului trecut a fost de 14 miliarde de dolari, în timp 2017 s-a reflectat în 50 de miliarde în plus în visteria companiei. Este important însă de reținut că acești bani nu au fost obținuți din telefoane, televizoare sau frigidere, ci din vânzări de cipuri de memorie și ecrane. În doar trei luni, s-au înregistrat 10 miliarde profit din vânzările de memorii și 1,3 miliarde din ecrane.

Situația sud coreenilor din ultima perioadă pare și mai roz dacă ai în vedere cu ce s-au putut lăuda la finele lui 2016. În ultimul trimestru de acum doi ani, profitul era de doar 8 miliarde, față de cele 14 miliarde de acum. Dacă analizăm un pic situația de la momentul respectiv, s-ar putea să fi avut legătură cu scandalul derivat din eșecul Galaxy Note 7. În mod surprinzător, o parte importantă din succesul actual al Samsung se datorează gigantului din Cupertino. Apple cumpără în mod exclusiv panouri OLED pentru iPhone X de la sud coreeni, iar câteva zeci de milioane de exemplare se reflectă într-un profit frumos.

Din mobile, Samsung continuă să genereze profituri din ce în ce mai mici. Chiar și cu traumele financiare create de Galaxy Note 7, gigantul sud coreean se lăuda cu 2,3 miliarde de dolari profit în trimestrul patru din 2016. Acea valoare a scăzut până la 2,25 miliarde în trimestrul patru de anul trecut.

Citește și: