Samsung vine cu un urmaș pentru cel mai popular SSD de top

Samsung vine cu un urmaș pentru cel mai popular SSD de top

Cei de la Samsung au fost foarte eficienți când vine vorba de realizarea de SSD-uri de top. Cele mai noi modele ale sud-coreenilor merită toată atenția.

Timp de câțiva ani, cei care și-au dorit un SSD de cursă lungă cu o performanță impresionantă, s-au orientat către un Samsung 850. Acea serie a avut un succes surprinzător la nivel global și continuă să fie în vârful multor clasamente. Lansate în 2014, respectivele modele se vând și acum ca pâinea caldă. Între timp, Samsung a lansat versiuni de capacități mai generoase, dar cu aceleași specificații tehnice și aceeași performanță.

După aproape patru ani, oficialii Samsung au venit la înaintare cu o nouă serie de SSD-uri mainstream menite să înlocuiască variantele clasice de Samsung 850 Pro și 850 Evo. Noile modele sunt intitulat Samsung 860 Pro și 860 Evo. Deși schimbarea de număr nu este semnificativă, noile SSD-uri vin la pachet cu tehnologii de actualitate și ar trebui să se reflecte într-un salt important de performanță.

Noile SSD-uri din seria 860 vor face trecerea la memorii NAND 3D în 48 de straturi la cipuri NAND 3D în 64 de straturi. Controllerul folosit pentru managementul respectivului volum de spațiu va fi un MJX cu memorie tampon LPDDR4 DRAM. În funcție de capacitate, SSD-urile 860 EVO și Samsung 860 Pro de 256GB și 512GB vor avea până la 4GB LPDDR4 inclus.

În contextul în care interacționăm din ce în ce mai des cu volume semnificative de date și le dorim transferate dintr-o parte în alta într-un timp foarte scurt, un SSD este mai util ca niciodată. Pornind de la această premisă, oficialii Samsung promit o viteză de 560MB/s la citire și 530MB/s la scriere pentru noile modele.

Noile SSD-uri sunt disponibile în capacități de până la 4TB, iar prețul de pornire pentru cele mai mici modele este de 95 de dolari pentru versiunea 860 EVO și 140 de dolari pentru modelul 860 Pro.

Citește și: