Samsung continuă să fie răul necesar pentru iPhone-uri

Samsung continuă să fie răul necesar pentru iPhone-uri

Samsung continuă să fie un rău necesar pentru Apple și pentru producția de iPhone-uri a companiei, cu toate că se vehicula că LG ar fi intrat pe fir.

În iunie, apăreau veștile unui nou parteneriat între Apple și LG. În urma acestuia, compania sud-coreeană ar fi trebuit să ofere display-uri OLED americanilor, iar ecranele ar fi urmat să fie folosite în noile iPhone-uri.

Cu toate acestea, se pare că lucrurile nu au decurs astfel. Cei de la DisplayMate, care au analizat ecranele telefoanelor, au descoperit că display-ul de pe iPhone XS Max a fost făcut de Samsung Display, la fel ca altele de până acum.

Conform informațiilor apărute recent, Apple a intrat în parteneriatul cu LG pentru a scădea prețurile ecranelor OLED necesare pentru iPhone X, iar acum pentru XS și XS Max. Ecranele sunt cele mai scumpe componente din telefoanele Apple.

Deoarece Apple e dependentă de Samsung pentru ecrane, cei din urmă n-au prea mare interes să scadă prețurile. Dar, dacă Apple avea un parteneriat cu LG, competiția ar fi dus la o scădere a prețurilor.

Cu toate acestea, informații concrete despre situația creată în ultimele luni nu există, iar nicio companie nu a oferit explicații mai clare până acum.

Există însă zvonuri conform cărora LG ar fi făcut și ei o mică parte din ecranele telefoanelor, iar din această cauză un număr redus de telefoane au display-uri de mai slabă calitate, iar diferența e suficient de mare încât să fie vizibilă cu ochiul liber.

Un lucru e sigur, însă: niciun producător de ecrane OLED nu reușește, momentan, să se ridice la standardele impuse de Apple și oferite de către Samsung, astfel că sud-coreenii vor continua să fie un rău necesar, cel puțin până la generația viitoare de telefoane.