13 mart. 2018 | 11:15

Un Samsung Galaxy S9 transparent e inutil, dar măcar arată bine

VIDEO ACTUALITATE

Samsung Galaxy S9 e un telefon care arată bine atunci când îl scoți din cutie, dar pe care îl poți modifica dacă ai cunoștințe și dorința unui smartphone transparent.

Samsung Galaxy S9 arată cel puțin la fel de bine ca modelul predecesor, S8. De data asta, însă, ai parte de un senzor de amprentă centrat pe spatele telefonului, dar și de o nuanță de culoare nouă. Firește, dacă ții neapărat, poți să renunți la ideea unui spate original, colorat, pe care să-l schimbi cu unul transparent.

Ideea spatelui transparent pentru Samsung Galaxy S9 apare pe celebrul canal de YouTube JerryRigEverything, iar omul din spatele camerei a făcut același lucru și cu S8 și cu Note 8, anul trecut. Videoclipul pe care l-a creat acesta e suficient de bine explicat încât să poți face și tu acest proiect acasă, dacă vrei să îți modezi telefonul.

În primul rând, trebuie să încălzești dispozitivul, astfel încât adezivul care ține carcasa să se înmoaie. Apoi, trebuie să ridici spatele de sticlă, iar dacă ai ajuns deja în punctul ăsta, poți fi sigur că telefonul nu mai este rezistent la apă.

Mai multe bucăți de plastic care acoperă componentele pot fi eliminate complet. Din păcate, modulul de încărcare wireless, la care puteai renunța pe S8, rămâne pe loc în cazul lui S9, deoarece are un senzor de temperatură atașat. Dacă ar fi să renunți la modulul de încărcare wireless, nu ar mai funcționa nici încărcarea normală.

Penultimul pas în transformarea lui S9 implică să cureți sticla de vopsea, dar să-i elimini și stratul de laminare. Asta înseamnă că, dacă ar fi să scapi telefonul pe jos, sticla s-ar împrăștia peste tot, așa cum se întâmplă când spargi un pahar. La final, trebuie doar să pui carcasa la loc, cu ajutorul unor bucăți de bandă dublu adezivă.

Firește, trebuie să știi că dacă te apuci de acest proiect, vei avea un telefon fără garanție, nu doar fără protecție împotriva apei.