07 mart. 2018 | 16:35

Samsung Galaxy S9: ce impresii îți lasă la prima vedere

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S9: ce impresii îți lasă la prima vedere
Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Samsung Galaxy S9 a fost anunțat pe 25 februarie, iar până pe 16 martie vor fi livrate primele unități precomandate chiar și în România. Dacă mai stai pe gânduri, iată ce-ți rezervă telefonul în pachet și cum e la prima vedere.

Samsung Galaxy S9 e disponibil în două versiuni: ecran de 5,8 inci și 6,2 inci, cu o cameră și cu două camere. În România a fost anunțat atât de magazine online, cât și de toți operatorii mari. Prețul nu prezintă diferențe mari între ele și le poți vedea pe toate în articolul dedicat. Ba chiar poți alege și cel mai ieftin Samsung Galaxy S9 din România, dacă ești interesat de abonamente mai mari.

Dan Dragomir a primit telefonul și a publicat pe Computer Blog un hands-on și un unboxing. El susține că singura diferență observabilă pe laterale este în partea de jos. Apare un speaker nou, probabil mai puternic decât cel de la S8. Galaxy S9 are difuzoare stereo și Samsung susține că parteneriatul cu Dolby a ajutat în dezvoltarea telefonului ca să fie o unealtă de divertisment mai bună.

Samsung Galaxy S9 se mișcă foarte rapid, dar interfața este identică cu cea de anul trecut, inclusiv Bixby și butonul Bixby, fără schimbări foarte vizibile, mai scrie Dan. Apare acum lateral dreapta o bară pentru scurtături preluate de la seria Note. E o noutate pe care n-o vedeai pe Galaxy S8.

El a menționat și opțiunile Intelligent Scan, care combină iris scan și autentificare facială pentru o mai bună identificare, dar și Samsung Pass care permite identificarea peste tot cu ajutorul amprentei sau a irisului, depinde cum ai setat.

Cum te așteptai, nu sunt schimbări radicale. Totuși, nuanța Lilac Purple arată mai bine decât un roz de diverse tipuri din trecut, iar camera foto de pe S9 Plus e acum dublă. Sistemul de operare e Android Oreo și, până în 2019, cu asta vrea Samsung să te impresioneze.