Performanța Galaxy S9 e dezastruoasă, dar Samsung are o explicație

Performanța Galaxy S9 e dezastruoasă, dar Samsung are o explicație

Samsung Galaxy S9 are procesoare de top la interior, dar asta nu înseamnă că performanțele telefonului sunt la nivelul așteptărilor, ba din contră.

Samsung Galaxy S9 este disponibil în două variante de procesor. Cea pe care o vei primi în Europa este a telefonului cu Exynos 9810, în timp ce pentru piețe ca Statele Unite, telefonul este livrat cu Snapdragon 845. Ambele sunt procesoare de vârf, dar asta nu înseamnă că și performanțele telefonului sunt la nivelul la care ar trebui să fie.

Testele de benchmark la care a fost supus duoul de telefoane nu aduce rezultate foarte bune pentru sud-coreeni. Cei de la AnandTech, spre exemplu, au testat telefonul cu Exynos 9810, iar rezultatul testelor a fost unul ”ciudat”, conform acestora. În primul rând, S9 a fost pus la colț atât de iPhone X, cât și de iPhone 8, în cazul tuturor testelor la care a fost supus. Problema e că în trei teste a pierdut și în fața lui iPhone 7, telefon apărut pe piață în 2016.

Nu se știe încă dacă e o problemă cu telefonul testat de către AnandTech, dacă a fost o problemă cu întregul lot din care smartphone-ul face parte sau dacă toate telefoanele cu Exynos 9810 vor obține același rezultat. Cei de la Samsung sunt de părere că e o problemă cu software-ul, însă pare că explicația nu ține, cel puțin momentan.

”Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Samsung a confirmat că telefonul pe care l-am testat avea un firmware special pentru MWC 2018, care n-ar fi fost optimizat. E greu de crezut că performanța procesorului ar fi redusă atât de drastic pentru telefoanele demo de la stand”, scriu cei de la AnandTech.

O altă posibilitate de luat în calcul ar fi că Samsung a comis o greșeală, destul de severă, când a redus intenționat performanțele lui Exynos 9810 pentru a produce rezultate similar cu Snapdragon 845. Dacă nici acesta nu e cazul, însă, atunci Samsung Galaxy S9 și S9 Plus ar putea fi telefoane extrem de dezamăgitoare.