Samsung Galaxy S8: Dock-ul DeX îți transformă telefonul în PC

Samsung Galaxy S8: Dock-ul DeX îți transformă telefonul în PC

Samsung Galaxy S8 nu se lansează de unul singur, ci și cu accesorii interesante, iar acum ne concentrăm atenția pe dock-ul DeX.

Samsung Galaxy S8 este, cu adevărat, un smartphone de top, dar acesta și fratele său mai mare, S8 Plus, nu vin singure, ci și cu un accesoriu extrem de util dacă vrei să ai un PC oriunde ai acces la un simplu monitor. Astfel, dock-ul DeX, sau Desktop Experience Station, este suficient pentru a-ți transforma telefonul într-o unitate centrală. Tehnologia este asemănătoare cu Continuum și vine cu o mulțime de beneficii pentru utilizatori.

samsung galaxy s8 dock dex

Noul DeX are dimensiuni destul de reduse și vine cu un port HDMI, dar și cu două porturi USB. De asemenea, interfața creată pentru modul PC este una specială, care reușește să recreeze experiența unui calculator clasic. Aceasta este optimizată pentru mouse și tastatură, astfel încât să-ți fie cât mai ușor să folosești un Samsung Galaxy S8 drept computer.

Sistemul pare să fie similar cu Chrome OS și oferă posibilitatea de redimensionare a aplicațiilor pe monitor, exact cum ai proceda și pe un PC clasic. Firește, există și aplicații neoptimizate, care se deschid într-o fereastră dreptunghiulară, ca în cazul emulatoarelor de Android pentru computere. Comanda Alt+Tab rămâne valabilă și pentru Samsung Galaxy S8 cu DeX, astfel că poți comuta rapid între aplicații, atunci când ai mai multe deschise.

samsung galaxy s8 dock dex

Pentru că ai putea avea nevoie de un editor pentru documente, telefonul vine cu suita Microsoft Office preinstalată, astfel încât dock-ul DeX să te ajute să fii productiv la lucru, în loc să lucrezi în aplicații direct pe smartphone. Telefonul vine și cu un browserul Samsung Browser preinstalat, iar acesta detectează când telefonul este conectat la DeX, astfel încât să îți afișeze paginile web în variantă full, și nu de mobil.

Samsung Desktop Experience costă 149 de euro, un preț mai mult decât acceptabil pentru experiența de utilizare pe care ți-o propune sistemul DeX.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: