În mod nesurprinzător, Samsung Galaxy S9 are cel mai bun ecran de pe piață

În mod nesurprinzător, Samsung Galaxy S9 are cel mai bun ecran de pe piață
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/ Playtech

Cei de la DisplayMate au testat noul ecran de pe Samsung Galaxy S9 și au ajuns la concluzia că este cel mai bun de pe piață, în prezent.

Ecranul a fost testat riguros de către echipa de la DisplayMate și a ajuns pe primul loc în topul calității; este, de altfel, și primul display care primește toate ratingurile ”verzi”, după cum poți vedea și aici. Problemele altor telefoane apar, de obicei, la luminozitatea dinamică, unde și iPhone X a avut de suferit în teste.

La acea vreme, însă, ”băieții” de la teste felicitau Samsung Display pentru ecranul pe care l-au produs pentru iPhone X, însă au subliniat că marele merit este al calibrării precise a display-ului, făcută chiar de Apple.

Samsung Galaxy S9 reușește să detroneze iPhone X, dar să și stabilească o serie de recorduri în ceea ce privește display-ul. Acuratețea culorilor, luminozitatea maximă, gamutul de culori și raportul de contrast sunt doar câteva dintre aspectele unde telefonul a depășit, de departe, predecesorii lideri.

Cu toate acestea, la capitolul eficiență energetică, S9 cu al său ecran de 2.960 x 1.440 pixeli, stă la același nivel cu Galaxy S8 și cu Galaxy Note 8, ceea ce nu e neapărat un lucru rău.

DisplayMate a ajuns la concluzia că acuratețea culorilor de pe display-ul de 5,8 inci este ”perfectă cu diferențe imperceptibile”, datorită valorii de 0,7 JNCD. Ecranul cu densitatea de 570 de pixeli pe inci a stabilit și un record de reflexie, cu un procentaj de 4,4%.

DisplayMate și-a concluzionat testele cu accent pe ”avantajele de performanță masive” pe care le au ecranele OLED față de LCD, lucruri care au ajutat tehnologia să ajungă preferată pentru smartphone-urile premium, cel puțin pentru următorii 3-5 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: