Camera de pe Samsung Galaxy S9 dezvăluie un detaliu surprinzător

Samsung Galaxy S9 a fost dezasamblat până la ultima bucată. Așa poți vedea ce secrete ascunde camera de pe cel mai nou telefon Samsung.

Samsung a ales să reimagineze camera foto odată cu lansarea noului smartphone, iar sloganul pe care l-au ales pentru campania de popularizare a telefonului, ”Camera Reimagined”, nu pare să fie foarte departe de adevăr. Poți, spre exemplu, să arunci o privire pe scorurile DxOMark și vei vedea că S9 Plus are cea mai bună cameră foto de pe un smartphone la momentul actual. Firește, odată ce va apărea un nou flagship pe piață, telefonul și-ar putea pierde coroana de lauri.

Altceva e remarcabil în cazul camerei foto de pe Samsung Galaxy S9: vorbim despre o premieră pentru smartphone-uri, iar asta înseamnă că lumea va ține minte mult mai mult timp reușita companiei, decât locul 1 de pe DxOMark. Iar asta aflăm datorită lui JerryRigEverything, care a sacrificat un S9 pentru a ne arăta ce are bun telefonul la interior.

camera galaxy s9

Cei de la iFixit au scos primii camera de pe telefon, însă Zack Nelson, omul din spatele canalului JerryRigEverything, a mers mai departe și a dezasamblat complet aranjamentul foto, ca să vedem ce găsim la interior.

Sistemul camerei vine cu o diafragmă variabilă de f/1.5 și f/2.4, iar tranziția se face cu ajutorul unui sistem cu două jumătăți de inel, într-o manieră similară cu mecanismul de pe un DSLR. Diferența e că o cameră foto dedicată are mai multe lame și, implicit, are și mai multe setări de diafragmă.

[readmore]

E impresionant că Samsung a reușit să aducă un astfel de sistem într-un senzor atât de mic. Nelson s-a jucat destul de mult cu telefonul pe care l-a dezasamblat și i-a creat chiar și un spate transparent, despre care poți citi mai multe aici.

Fotografii cu un Samsung Galaxy S9 Plus dezasamblat

Samsung Galaxy S9 a trecut și prin, poate, cel mai important test: reparabilitatea. Cei de la iFixit au luat un Samsung Galaxy S9 Plus și l-au desfăcut până la ultima bucată. Așa cum a demonstrat Galaxy S8, e aproape imposibil să-l repari singur. A scos doar un scor de 4 din 10 pe scara reparabilității. Totuși, nu asta e important, ci cum arată la interior. Mai jos sunt câteva imagini care îți arată ce-a băgat Samsung în acest telefon și cum a dispus componentele în carcasă.

Sursa: Slashgear