Samsung își pune speranțele în Galaxy S10 și în telefonul pliabil

Samsung își pune speranțele în Galaxy S10 și în telefonul pliabil

Samsung continuă să publice cifre impresionante în ceea ce privește vânzările de telefoane, dar situația reală e ceva mai problematică de atât.

De la un trimestru la altul, cifrele Samsung sunt destul de impresionante, însă divizia de telefoane a companiei continuă să fie un motiv de îngrijorare în companie. Brandurile chineze sunt din ce în ce mai competitive, iar Apple domină segmentul premium, astfel că Samsung are probleme.

Compania a luat mai multe măsuri pentru a rezolva aceste probleme, însă fără prea mare succes. DJ Koh, șeful diviziei de mobile, speră că Samsung Galaxy S10 și telefonul pliabil vor fi suficiente pentru a schimba situația în care compania se găsește în prezent.

În cadrul unui mesaj intern distribuit de către DJ Koh, acesta susține că ”îmi pare rău pentru problemele prin care trece divizia de mobile și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a trece peste această criză, cu ajutorul lui S10 și al telefonului pliabil.” Mesajul apare în momentul în care apar și restructurările de la final de an, moment în care poziția sa ar putea fi în pericol.

Informațiile mai arată că vicepreședintele Samsung, Lee Jae-yong, l-a criticat pe DJ Koh pe fondul competitivității telefoanelor mobile, după o vizită într-un magazin de profil din Europa. În timp ce unii susțin că aceste mesaje sunt un semn clar al crizei de la Samsung, alții sunt de părere că nu ar trebui să se facă din țânțar, armăsar.

Încă nu știm când va fi lansat Samsung Galaxy S10 și nici când va debuta telefonul pliabil pe piață. Primul ar putea apărea în ianuarie sau în februarie, iar al doilea va apărea în prima parte a anului. Abia spre finalul lui 2019 vom putea vedea dacă cele două telefoane vor fi reprezentat succesul de care are nevoie compania.

Citește și: