Samsung a dezvăluit procesorul creat pentru Galaxy S10

Samsung a dezvăluit procesorul creat pentru Galaxy S10

Samsung a dezvăluit cel mai recent procesor Exynos, modelul 9820, iar acesta este cel care va sta la baza viitoarelor modele de Galaxy S10.

Exynos 9820 este cel mai nou procesor lansat de către Samsung, iar acum știm exact la ce să ne așteptăm în ceea ce privește performanțele pe care le poate obține Galaxy S10.

Până acum, s-a crezut că procesorul va fi creat pe procesul de fabricați de 7 nm, dar Samsung pare că a luat o decizie diferită și a optat pentru 8 nm. Una dintre cele mai notabile noutăți ale procesorului este unitatea de procesare neurală dedicată.

Aceasta e utilă pentru funcții de inteligență artificială, care sunt operate separat de către procesor. Astfel, puterea acestuia nu e afectată de sarcini secundare de AI. Acest NPU ar trebui să ajute procesorul să execute sarcinile relevante de 7 ori mai rapid decât modelul 9810.

Procesorul este compus din două nuclee personalizate, două nuclee Cortex-A75, dar și alte patru nuclee Cortex-A55. Noul procesor este capabil să lucreze cu sisteme de camere foto performante, dar poate să ofere suport și pentru rezoluții înalte, cum ar fi 4K (4.096 x 2.160) sau WQUXGA (3.840 x 2.400).

Cu ajutorul procesorului poți chiar să filmezi la rezoluție 8K, la 30 fps. Dacă dorești să filmezi 4K, o poți face chiar și la 150 fps. Noul modem integrat în procesor este capabil să ofere viteze de până la 2 Gbps la download, alături de 316 Mbps la upload.

Per total, noul procesor ar trebui să aibă performanțe multi-core cu 15% mai bune decât modelul de anul trecut. Rezultatele single-core ar trebui să fie cu 20% mai bune, iar eficiența energetică va fi sporită cu 40%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: